Recept: Kladdkaka med mörk choklad

DSC_3493

DSC_3541

I fredags gjorde jag denna godbiten som en liten gå-bort-gåva till Ps farmor.
Roligt att ge bort något hon kan ha i frysen och bjuda på när det kommer lite folk tycker jag 🙂
Plus att jag älskar ju att baka som ni kanske märkt så ja, kan ju inte bli bättre 🙂
Den blev fantastiskt god och inte alls så söt i smaken tack vare den mörka chokladen 🙂
Efter en bit är man riktigt nöjd, det lovar jag er 🙂

DSC_3560

DSC_3565
DSC_3554

Kladdkaka med mörk choklad

1 dl rapsolja
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk bakpulver
4 msk kakao
60 g mörk choklad ( exempelvis denna från NutriNick eller Marabous 86 procentiga)¨
1 msk vaniljsocker
2 ägg
Olja och ströbröd för att smörja formen

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ägg, olja och socker i en bunke med visp till en slät smet.
Blanda sedan de torra ingredienserna i en separat bunke och vispa sedan ner allt i ägg blandningen.
Olja och bröa en springform och häll sedan över smeten.
Stick i brutna chokladbitar och grädda sedan kladdkakan i ugnen i cirka 20-23 minuter.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt stå svalt och fasta till sig innan servering.

Relaterade inlägg:
Salt kladdkaka med toblerone
RAW kladdkaka
Centerkladdkaka
RAW Bountykaka

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!