Vi kickar igång denna fredag med ett recept från veckans hälsobrunch, nämligen ett supergott havrebröd.
Hur grymt är det inte att göra mjöl av havregryn? Nytt för mig men jag kommer använda det massor hädan efter ð
Fick inspiration från denna blogg som Allis visade mig men jag gjorde om det lite och det blev grymt ð
Testa i helgen vettja ð
Önskar er världens härligaste fredag!
För min del blir det ett ärende till stan. Köpte skor igår men kom hem med två vänsterskor så måste återhämta den stackars högerskon som är på vift ð
Sen blir det fotografering och sen till Värnamo för släktkalas ikväll ð
Vad ska ni göra i helgen? ð
PUSS!!
Havrebröd med blåbär, hallon och äpple
1 1/2 dl havremjöl (Mixa havregryn till mjöl)
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 tsk kanel
1 rivet äpple
1 1/2 msk chiafrön som fått svälla i 4,5 msk vatten
1 dl vatten
1 dl hallon
1 dl blåbär
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda chiafröna med vatten och låt dem svälla.
Blanda sedan de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner de övriga ingredienserna inklusive frukten och bären. Klä en liten form med bakplåtspapper och bred sedan ut smeten. Grädda i ugnen i 30-40 minuter och låt sedan den svalna lite innan du skär upp i bitar.