Att leva i ett distansförhållande

IMG_0934
Just nu lever jag lite det liv jag aldrig någonsin trodde jag skulle leva, just på grund av att min separationsångest alltid varit alldeles för extrem för det. I ett och ett halvt år har jag och P haft distansförhållande, eller ja, iaf varannan vecka. Det beslutet har varit räddningen i vårt förhållande kan jag säga.
Vi hade det inte så bra innan dess. Jag var extrem på mitt sätt och P likaså, fast helt tvärtom och det var väl där det krockade egentligen.

Egentligen började hela vårt förhållande med ett distansförhållande. Jag skulle ut och resa på obestämd tid och jag träffade P precis innan jag skulle åka. Vi hann bara träffas några gånger innan och vi sa att antingen är vi tillsammans när jag åker, eller så är vi inte. Ganska vågat att bli tillsammans och starta ett förhållande så, jag menar vi kände ju varandra knappt. Men det kändes så rätt.
Resan blev inte som tänkt, jag blev sjuk i Thailand och inlagd på sjukhus. Läkarna tyckte att vi borde åka hem till Sverige för fortsatt vård och hemma i Sverige var jag igen efter endast en månad iväg.
Jag flyttade direkt ner till Halmstad och till P och sen dess har vi alltså hållt ihop, sen 2012. Galet ändå va tiden går fort 🙂

I vilket fall, att ta beslutet om att ha distansförhållande va nog svårast för mig. Ångest och oro kom i svallvågor om vartannat, vad skulle hända? Hur skulle det gå?
Jag gick in med inställningen att där bär eller brister. Antingen klarar vi det och det blir bättre eller så funkar det helt enkelt inte. Och ja,om det funkar, är det rätt då? Jag tror inte det iaf…

Här står jag idag, och ja, det är jobbigt varje måndag när han åker, men underbart gånger 100000 när han kommer hem på fredagarna igen! Ångesten kommer aldrig någonsin försvinna men man lär sig hantera den och man lär sig förstå att den inte är farlig!
Har satt ihop lite tips, en liten lista, kanske du sitter i samma situation
.
1. Va överens! Se till att båda är överens, att båda vet vart ni har varandra och att det känns tryggt för båda.
2. Prata med varandra! Kommunikation är A och O, prata med varandra i telefon, skicka sms. Håll kontakten.
Jag och P pratar flera gånger om dagen, men det kanske inte alla vill.
3. Lyxa när ni ses! Hallå, egentligen är detta något som är fantastiskt. Oavsett om man varit tillsammans i 1 år eller 6 år är man nykär varje gång man träffas, utnyttja den känslan!
4. Skäm bort varandra! Laga en god middag tills älsklingen kommer hem. Baka något gott till efterrätt, klä upp dig lite extra.
5. Utnyttja tiden! Utnyttja tiden då ni inte är tillsammans och gör sånt du kanske inte hinner annars. Träffa vänner, umgås medfolk, bjud på middagar, kolla på filmer pratnern kanske hatar och lär dig att vara ensam. Det är svårt men det är ganska skönt när man väl lär sig 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Tusen tack för detta inlägg! Har levt ihop med min man i 12 år, nu har vi flyttat till Norrlandfrån stockholm och med det tillkom veckopendling för honom, något vi inte räknat med. Inne på andra veckan nu. Har sån seperationsångest och det är svårt med den saknaden. Men såklart är det så kul när han kommer tillbaka och vilken kvalitetstid det blir på helgerna sonen på 11 år har ju haft lite problem med detta men vi börjar lära oss å hitta egna rutiner. Tack för fint inlägg

  Zandra 2017-11-20 01:52:16
  Svara
  • Svar på Zandras kommentar.

   Åhh hej. Jag förstår det, det är alltid jobbigt i början men man lär sig och utvecklas enormt som människa och i sin relation.
   Underbart att ni lär er. Ni kommer klara detta. Kram!

   fiiaan 2017-11-22 15:38:14
   Svara
 • Vilket bra inlägg!
  För mig som precis inlett ett distansförhållande och har (som du skrev) fruktansvärd separationsångest är detta guld värt att läsa. Tack för en bra blogg!

  Ellinor 2016-03-27 21:08:40
  Svara
 • Hej! Underbar blogg du har! 😀 får jag fråga varför ni lever i distansförhållande?? Varför flyttar du inte med dit eller vad är det som gör att han måste åka? Jobb eller skola eller något?? Bara nyfiken 🙂

  Viktoria 2016-03-03 21:20:22
  Svara
  • Svar på Viktorias kommentar.

   Tack snälla söta du! Han veckopendlar till Linköping varannan vecka där han pluggar till massör, det är bara tillfälligt, därför är det inte aktuellt med flytt dör någons del 🙂

   Sophia 2016-03-05 15:29:37
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!