Recept: Dadelbollar med choklad och Rom

DSC_4046

DSC_4053

Åh god morgon bloggis!
Eller ja, här var inte en så god morgon! Håller definitivt på att bli sjuk!
Vaknade upp med halsont, muskelvärk, frossa och svettningar, illamående men ingen feber. Så för mig blir det sängen och några timmars jobb.
Hur mår ni? Har ni haft den omtalade influensa ?
Jag hoppas verkligen att jag slipper den!:/
Nu till nått roligare, och godare 🙂

En sak ska ni veta, att mycket av det jag bakar fryser jag ner eller ger bort och i vissa fall till och med slänger (ja jag vet Allis, förlåt)
Men dessa hörrni, dessa kommer inte behöva frysas ner, det kommer inte hinnas ge bort och det kommer definitivt inte behöva slängas för jävlar i havet, rent ut sagt, så goda! De bästa bollarna jag någonsin gjort enligt mig! YUPP! Dem påminner om arraksbollar, sååå mycket!!

DSC_4072
Rombollar

2 dl havregryn
1 dl hasselnötter (funkar med andra nötter också)
6 dadlar
2 msk kakao
6 droppar romarom
1/2 dl olja
1/2 dl vatten

Gör såhär:
Mixa nötterna, oljan och dadlarna till mindre bitar först i en matberedare. Tillsätt sedan havregryn, kakao och vatten och mixa till en smet. Tillsätt sedan valfri mängd romarom och smaka av efter att ha mixat ännu en liten stund. Min smak blev perfekt med 6 droppar.
Rulla i kokos eller kakao eller både och.
Förvaras i kylen 🙂

MUMS!!!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!