God eftermiddag älsklingar!
Här kikar jag in med ett fantastiskt recept på en glutenfri kladdis, hur grymt?
Sötad med honung är den också för er som undrar och blev minst lika gott ð
Ni vill väl ha receptet? Ja, trodde väl det ð
Den blev lite tunn då jag hade en alldeles för stor springform, måste köpa mig en mindre ð
Glutenfri kladdkaka
2 äggvitor
2 äggulor
100 g smör
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk honung
1 kryddmått vaniljpulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner kakao och honung och rör om på låg värme.
Häll i äggulorna och fortsätt rör om. Vispa äggvitorna till ett hårt skum vid sidan om och tillsätt sedan äggvitorna i chokladsorter. Blanda sist ner vaniljpulver och bakpulver.
Smörj och bröa en springform och häll sedan i smeten! Gärna en mindre form så den blir lite högre ð
Låt gräddas i cirka 30 minuter beroende på form. Håll koll! Den ska vara kladdig i mitten och sen låtas fasta till sig i kylen!