Tema: Vad är hälsosamt och inte?

God kväll hörrni!
Det känns lite som att denna diskussionen skulle kunna hålla på för alltid men efter fortsatta frågor och kommentarer om jag fortfarande tränar eller vad jag förespråkar tänkte jag klarlägga detta lite mer tydligt samt avsluta med lite tips och råd om hur DU skulle kunna göra för att leva i full harmoni med dig själv och din kropp!
Jag vill förtydliga lite med denna text vad jag anser som hälsosamt, för MIG!

160226_0567 Emys foto

Vad står jag för? Vad står jag inte för?
Vad tycker jag och vad tycker jag inte?
Sanning är den att jag står inte för någonting mer än att man ska trivas i sig själv och i sin livsstil! För det har jag lärt mig att det är det allra viktigaste! Hur andra lever och hur andra gör är totalt oviktigt i sammanhanget, för det är ju ditt liv du lever och alltid ska leva, eller hur?
Efter att ha letat i flera år och på något sätt försökt hitta den där livsstilen har jag kommit fram till det! Varken fitnesslivsstilen eller en livsstil helt utan träning passar mig! Jag behöver vara någonstans mitt i mellan helt enkelt!

Så ja, vad tycker jag då?
Jag tycker man ska träna och motionera dagligen, varför? Jo för att kroppen mår bra av det!:) Säga vad man vill om det men ja, thats a fact! Hur man tränar spelar ingen roll, så länge man gör det man själv tycker är kul och så länge man utsätter kroppen för fysisk aktivitet. 🙂
Jag älskar gymmet, jag älskar att styrketräna, men det behöver inte betyda att du älskar att göra det!

Hur ska man äta då? Ja, alla dessa diskussioner kring socker och som jag skrev tidigare är socker inte farligt, i måttliga mängder såklart! Jag uppmanar alltså INTE folk till att äta mängder med socker varje dag, nej! Det är inte det minsta hälsosamt enligt mig!
Jag anser att man ska äta det som är bevisat att kroppen mår bra av, det vill säga bra råvaror och bra mängd mat som är anpassad för dej! Alltså varken för mycket eller för lite!

Har man som mål att träna mycket, kanske tävla i fitness eller gå ner i vikt! Klart du ska göra det men jag tycker absolut inte att det ska gå ut över din psykiska hälsa! Kom ihåg att hälsa inte bara är det vid ser på utsidan, även på insidan!
Trivs man med att äta strikt kost och kanske använda kostschema, GÖR DET! 🙂
Här förespråkar jag det som JAG mår bra av, inte det du SKA må bra av för det kan bara du veta vännen.
Jag har inte längre som mål med att förändra min kropp, jag trivs i den! Men det kommer aldrig innebära att jag slutar träna och börjar äta ohälsosam mat igen, aldrig någonsin! För det mådde jag aldrig bra av!
Min kropp mår bra av mycket fysisk aktivitet och bra mat, vad din kropp mår bra av, det vet jag inte. Det är något du måste hitta själv.
Men glöm aldrig bort att trivas i den DU är och älska dej själv för den DU är!


1. Acceptera dig själv! Detta är den viktigaste punkten men också den svåraste! Man måste någonstans acceptera sig själv för den man är och ens egna förutsättningar. Sluta jämföra dig med andra, hur andra ser ut och vad andra gör. För det är du som är viktig i sammanhanget, inte vad andra gör eller hur andra ser ut!

2. Testa dig fram! Det svider för många att fysisk aktivitet är viktigt men sanning är den att det faktiskt är viktigt. Man måste inte ha ett mål med träning liknande viktnedgång. Man kan träna för att få chansen att leva länge. Testa dig fram vad som passar dig! Promenader, simning, cykling, gym, dans… det finns määääängder med alternativ!!

3. Försök fokusera på din insida! Även om man har som mål att förändra sitt yttre på något vis ska det aldrig bli på bekostnad av att man mår dåligt rent psykiskt. Gör man det är det på väg att bli ohälsosamt skulle jag säga. Fokusera på att DU ska må bra och känna dig harmonisk. Den känslan kommer ta dig dit du vill i livet.

4. Förändra ditt sätt att leva! Det finns ju en anledning att vissa så kallade dieter inte funkar i längden, man pallar helt enkelt inte med dem. Gör små förändringar i din vardag som innebär en ny livsstil som du kan tänka dig leva med för alltid.

5. LEV!!! Denna punkten är nog den viktigaste förresten! Lever du för gymmet? Ja men spendera så mycket tid du bara kan på gymmet då om det gör DIG glad! Men låt inte något bli på bekostnad av något annat du egentligen skulle vilja göra. Alla har 24 timmar på 1 dygn hörrni, det är upp till var och en och portionera ut timmarna där man vill lägga dem.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej!
  Jag måste bara fråga, har du kvar dina fina kattflickor? Det slår mig varje gång jag tittar på dina vackra foton från ditt fina hem att man aldrig ser en enda kattleksak, inte ett enda klösträd eller prasseltunnel eller nåt spår av att du lever med katter.

  Har du hört talas om ordet miljöberikning? Man använder det till hundar, men nu är även Sveriges etologer på frammarsch och förespråkar miljöberikning även för våra katter som ju är det sällskapsdjur som försummas allra mest. För att en katt ska trivas behöver den få utlopp för sina naturliga instinkter, bla att få sitta på hyllplan, bokhyllor och höga klösträd och spana. Här har jag en artikel till dig som är bra:

  What is Environmental Enrichment and Why Does Your Cat Need it?


  Jag tänkte som livsstilsprojekt även för dina fyrbenta flickor! Kolla även på tv programmet My cat from Hell, kattbeteendevetaren Jackson Galaxy är jättebra på det här området.
  Kramisar
  Anna

  Anna 2016-03-13 22:35:46
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej! Självklart har vi våra älsklingar kvar! Dom har både klösbräda, hyllor och en stock här inne att klättra på! Mössen hamnar i lite olika hörn och julgrankulorna ligger fortfarande framme som dom älskar och lådan finns på toaletten 🙂
   Tack snälla för omtanken 🙂

   Sophia 2016-03-13 23:13:21
   Svara
   • Svar på Sophias kommentar.

    Jag hoppas att du vill titta igen på artikeln jag länkade till och läsa på lite mer. Det är svårt att i skrift skriva så att det inte låter otrevligt, för det menar jag verkligen inte. Det jag försöker säga är att för två katter i aktiv ålder så kräver de, och även lagen, att man miljöberikar mer än vad du har gjort för dem. Jag lovar, du får så mycket tillbaka om du gör det för dina katter! Ett klösträd är minimum för två katter, det är något som djurskyddsinpektörer kollar t ex. Bara som exempel. Du behöver berika miljön i varje rum för katterna, precis som du gjort för dig och fästmannen. Jag hoppas i alla fall att du läser på!
    Kram
    Anna
    Kattnörd nr 1

    Anna 2016-03-14 21:21:53
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     Självklart ska jag kolla! Jag är själv en väldig djurmänniska så tycker bara det är intressant 🙂
     Kram!

     Sophia 2016-03-16 10:23:17
     Svara
 • Leva bör man annars dör man så att säga!
  Bra skrivet!

  Johannes 2016-03-13 22:17:30 http://www.komigenjohannes.com
  Svara
 • Wow, vilket fantastiskt bra inlägg! Du är underbart bra! Tack 🙂

  Johanna 2016-03-13 22:13:50
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!