Tema: Hur älskar man sig själv?

En fråga som dyker upp dagligen i mitt flöde, här, på instagram, folk som mailar och i verkligen livet är just frågan ovan : Hur älskar man sig själv?

Jag önskar verkligen, varje gång jag ska svara på era underbara kommentarer och mail, att jag hade ett så mycket bättre svar! Ett mer klart svar, gör si och såhär så löser det sig!
Tyvärr hörrni, så finns det inget sådant svar.
Det är nämligen inget som händer över en natt. Det är inget som man bara vaknar upp och känner en morgon, även om så faktiskt borde vara fallet. Hur sjukt det än låter, är det något som måste arbetas fram.
Visst är det fruktansvärt egentligen? Att det är så enkelt att älska och bry sig om andra människor men när det kommer till oss själva är det ett utav de största och svåraste problemen vi har.

Lycka är en färskvara, det är inget man uppnår och lever i för resten utav livet.
Det är något man måste underhålla hela tiden.
Jag tröttnar exempelvis väldigt snabbt på saker. Min vardag behöver variation, annars tappar jag livslust och lycka i mitt liv. Jag måste också utvecklas hela tiden för att må bra och jag måste alltid känna att jag gör något, annars tappar jag mig själv. För andra kanske det är annorlunda. Vissa älskar kanske att gå till samma jobb varje dag i 50 års tid, medans det absolut inte passar mig.

Under hela 2015 arbetade jag med mig själv, för att komma dit jag är idag. För att hitta den personen jag vill leva med för resten utav livet. Och vet ni vad jag har insett? Ingenting har med mitt yttre att göra. Jag har insett att det spelar ingen roll om jag väger 65 eller 75 kg, har breda eller mindre breda höfter eller den perfekta rumpan.
Det enda som faktiskt spelar någon roll är att på något sätt hitta sig själv, och acceptans för den man är och den man vill vara!

Jag har fått så mycket på köpet så ni anar inte.
Allting började med att jag ville bli kvitt min ätstörning genom KBT men jag lever ett helt annat liv idag.
Min svartsjuka har försvunnit, jag kan känna en helt annan glädje för andra och kan vara den bästa flickvännen till P av en enda anledningen, min syn på mig själv har ändrats.
Idag vet jag att jag duger, idag vet jag att jag är snygg utan att behöva gå ner i vikt och idag kan jag lita på att P älskar mig för den jag är, något jag aldrig för mitt liv kunde förstå innan, varför skulle han älska mig liksom? Jag kunde klandra honom för att inte ge mig tillräckligt med uppmärksamhet och uppmuntran.
Idag inser jag att han har gett mig allt han kunnat, det är jag som inte varit villig att ta emot det!
Förstår ni vad jag menar?
Det är er syn på er själva som räknas, ingen annans!!! En skev självbild och ett dåligt självförtroende kan få en att göra helt otänkbara saker mot sig själv.
Är det något man ska ändra är det helt enkelt synen på sig själv, självbilden självkänslan!!

Hoppas inte ni tycker det är helt lame med listor, jag älskar det och det är ett sätt för mig att sammanfatta de allra viktigaste punkterna, jag vill verkligen hjälpa er med detta!!

image

1. Jobba med din självkänsla! Japp, detta är den viktigaste punkten! Kan du inte älska sig själv kan du inte älska någon annan helt genuint, så är det bara! Fatta att DU DUGER, att DU är DU och är alldeles perfekt, snygg, sexig och vacker precis som du är. När du fattar detta, då kommer resten av världen fatta det också!!

2. Skit i vad andra säger! Ja, ännu en viktig punkt! Men fokuset ska vara på dej hela tiden! Vill du något, GÖR DET, och vad andra tycker… ja skit i det! Det finns inget rätt och fel när det kommer till känslor!

3. Hitta balansen! Hitta balansen i hela livet! Vänner, mat, träning, familj och egen-tid. Allt är lika viktigt och behöver fördelas utefter hur du vill leva. Balans är det viktigaste i livet, inte för mycket av något eller för lite av något annat, balans!!

4. Gör dig av med energitjuvar! När du väl har bestämt dig för detta måste du va omringad av folk som stöttar, peppar och hejjar. Folk som vill ditt allra bästa! Dem som inte vill det, get rid of them! Dom är inte värda din energi, den kan du lägga på dig själv och andra som är beredd att göra detsamma för dig!


(5. Sök hjälp! Detta är en liten parentespunkt skulle man kunna kalla det! Jag vill ännu en gång påtala att söka hjälp inte är något som är dåligt eller pinsamt, det är något som är grymt och coolt! Att få prata med någon, få ur sig allt man känner och faktiskt få hjälp med att hitta sig själv är grymt! Glöm inte det!!)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • I hela mitt liv har jag gått med dålig självkänsla, ännu sämre självförtroende och nästintill hatat mig själv. Tills att i somras fått träffa den mest underbara killen jag någonsin fått känna, så började saker och ting sakta ta förändring. Jag insåg att om jag inte börjar arbeta med mig själv skulle jag förlora honom nu när jag äntligen fått någon att älska men hade ingen aning om vart jag skulle börja.. Så jag sökte runt på sociala medier, Google och så vidare för att få en knuff i rätt riktning. Och jag kan ju ärligt säga det att när jag hittade dig, din positiva inställning och din fantastiskt vackra och välmående kropp som knopp kände jag mig liksom hemma. Här är en tjej som haft liknande bakgrund som mig och mår så där oförskämt bra. Precis så som jag vill ha det (: ♥ Och jag kan ju säga att jag har kommit en bra bit på vägen men har långt att processera innan jag verkligen får fram MIG ur mörkret som omfamnar och låst in mitt verkliga jag, om du förstår vad jag menar? ^^ Det jag ville ha sagt var egentligen att jag verkligen beundrar din resa. Dina fantastiska framsteg och din otroliga utveckling! Du är en sann inspirationskälla och sluta aldrig vara den du är ♥

  Madeleine 2016-03-21 09:12:11 http://therestless.com/madeleiine93
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   WOWOWOW! alltså jag vet inte riktigt vad jag ska säga fina du mer än tack! Känns sjukt att jag lyckats hjälpa dej en så bra bit på vägen men det gör mig otroligt glad! Tack finaste du och fortsätt i denna riktningen. Det är värt allt slit, det lovar jag dig!
   Står kram! <3

   Sophia 2016-03-21 09:43:19
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!