Recept: Vaniljvåfflor (pannkaksvåfflor)

DSC_4392
Gooood morgon, längsta fredagen någonsin 🙂
Det är ju våffeldagen idag också, men efter jag som jag jobbar har jag inte riktigt tid att fira den dagen idag, så jag gjorde det igår istället. Och istället för våfflor fick det bli pannkaksvåfflor, då jag inte äger något våffeljärn ännu. Ja, inte många rätt att fira denna dagen med andra ord men ack så goda dom blev ändå 🙂

DSC_4421 DSC_4396

 

Vaniljvåfflor (pannkaksvåfflor)

3 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
2 ägg
4 dl mjölk
2 msk bakpulver
3 msk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt sedan mjölk och ägg.
Rör om till en slät smet. Tillsätt smöret, vaniljpulvret och vaniljsockret och rör om.
Stek på medelvärme och servera med vispad grädde och sylt 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Åh vad glad att jag hittade din insta och nu hit! Behöver inspireras av såna personer som DU! =)

  Glad Påsk!

  Kourtney 2016-03-25 08:41:07 http://www.betterwords.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Först , tack för att du är så härlig och peppande!! Lyssnar på podden, läser bloggen och följer på instagram för pepp haha, stalkerstalker.
  Min fråga är såhär – tycker du man ska lita på BMI? Jag själv har alltid varit kurvig, har mycket lår och rumpa och inte så mycket mage. Den enda gången i mitt liv när jag varit riktigt smal och liten är också den period när jag mått som sämst. När jag vaknade och somnade med ångest för vad jag skulle äta eller hade ätit, med varenda kalori räknad. Kort sagt; jag tränade två gånger om dagen, åt bara det jag visste var bra och räknade kalorier i tuggummi. INTE SUNT. Nu lever jag väldigt mycket bättre och mår mycket bättre även om hjärnspökena knackar på axeln då och då. Jag äter nyttigt, unnar mig ibland och tränar 4-5 gånger i veckan. Således har jag också gått upp i vikt, och ligger nu på en vikt som enligt BMI är ”övervikt”. Tycker du att man kan lita på detta eller borde jag bara skita totalt i vågen och köra på? Puss och glad påsk.

  Evelina 2016-03-25 08:22:55
  Svara
  • Svar på Evelinas kommentar.

   Hej finaste du!! Tack snälla 🙂 det gör mig så lycklig!!
   Du jag svarar väldigt gärna på denna frågan i ett inlägg om du inte misstycker. Då kan jag skriva längre och kan tilldela det till andra som säkert har samma funderingar kring detta? 🙂

   KRAM!

   Sophia 2016-03-27 16:45:57
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!