Tema: Att bry sig om vad andra tycker!

Vi fick ett önskemål på ämne till podden som släpptes igår, nämligen att vi skulle prata om hur man vågar skita i vad andra tycker och tänker! Lyssna på avsnittet här, i podcasterappen eller på Itunes 🙂

Ja, den är väldigt svår! Jag har själv alltid grubblat mycket kring det, vad ska dom säga om jag har på mej dessa kläderna eller om jag gör detta, vad ska folk tycka?
Samtidigt har jag alltid vågat gå min egen väg! Jag började exempelvis inte dricka alkohol bär mina vänner gjorde det, väntade tills jag själv kände mig redo. Jag har heller aldrig testat att röka, oavsett hur många som tjatat att jag ska testa har jag stått på mig!
Så ja, lite både och kan jag säga och det spelar roll vad det handlar om!

Det är svårt att stå emot grupptryck i olika åldrar, man vill gärna passa in! Men varför egentligen? Varför spelar det så stor roll vad alla andra tycker?
Precis som jag ställer mig frågan varje gång jag är nervös och ska göra något, vad är det värsta som skulle kunna hända? Likaväl i dessa situationer kan man ställa sig frågan, vad spelar det för roll vad folk tänker? Vad spelar det för roll vad folk tycker om denna klänningen, jag själv gillar ju den? Eller hur?

Jag vet att det är svårt i vissa situationer och att det är enkelt för mig att sitta och säga att skit i vad alla tycker och tänker! Så det kommer jag inte göra!
Jag kommer istället hänvisa er att jobba med ER, ER självkänsla och ert självförtroende! För tror man på sig själv och känner sig trygg i sin personlighet, behöver man inte bry sig om vad andra tycker och tänker!
Nej, det är faktiskt så!
Jag har själv spenderat tid och otid kämpades för att uppfylla andras krav på mig (som jag själv någonstans satt upp), kämpat för att passa in på olika sätt och främst för att va omtyckt och vet ni! Kör man sitt race, är ödmjuk och varm som människa med grymt självförtroende och ett hjärta av guld kommer man inte behöva kämpa för att passa in, då kommer guldkornen i din omgivning stanna och älska dig för den du är och resten av sanden kommer rensas bort! Och kvar finns det bästa, du själv och dina guldkorn!

Så ja, som sagt är det enkelt för mig att säga att skit i vad andra tycker men det finns inget enkelt sätt att göra det på heller. Någonstans måste man nog bara våga bestämma sig för det och våga vara sig själv! För det är inget farligt!
Och om någon någonsin kommenterar något, exempelvis som att någon påstår att man är tråkig för att man väljer att avstå från alkohol, är det den personen som har problem med det, och inte du! Man väljer själv!

DSC_4012

1. Jobba med din självkänsla! Fatta att du är bra, då behöver du inte längre bry dig om vad andra tycker!

2. Sätt dig själv i första hand! Självklart ska man inte skita i andra människor, ödmjukhet är fortfarande det finaste som finns, empati också MEN det är slut med att göra saker som du själv egentligen inte vill göra. Vad vill DU? Allt handlar det du vill göra.

3. Ta kontroll över ditt eget liv! Börja ändra småsaker du själv vill förändra för att må så bra som möjligt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!