Recept: Chokladdadelbollar

DSC_4560

God förmiddag hörrni!

Sitter och dricker morgonkaffet och tänkte dela med mig av veckans fikabollar. Jag älskar det här med chokladbollar, rawfoodbollar, dadelbollar, ja alla bollar för det går att variera i oändlighet och så är dom goda och nyttiga. Det perfekta fikat eller melliset helt enkelt 🙂 Dessa gjorde jag i söndags och dem blev helt fantastiska. Några rullade jag i mörk apelsinchoklad för lite extra lyx och OMG. Dessa är enkla att göra och innehåller endast fyra ingredienser. Släng ihop dem idag så är fikat kirrat för resten av veckan 🙂

DSC_4526 DSC_4535

Chokladbollar doppade i apelsinchoklad

8 dadlar

2 1/2 dl havregryn

1/2 dl olja

2 msk kakao

1/4 dl vatten

Gör såhär:

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare till en smet. Rulla till bollar och ställ in i kylen. Smält choklad (jag använde 70 % apelsinchoklad) och rulla sedan hälften av bollarna i chokladen. Låt stelna i kylen och förvara sedan i kylen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!