Recept: Hasselnötstryfflar

DSC_4698
Åh hej sötnosar! Vilket dygn jag har haft vill jag bara meddela. Flängt som en gnu och kört ganska mycket bil på mindre än ett dygn. Hur grym flickvän är man inte då? 😉
Vaknade med huvudvärk i morse, Elsa låter mig fortfarande inte sova ordentligt då hon är så himla kelig, och visst det är väl mysigt såklart men jag njuter inte precis när hon ska ligga I mitt ansikte med sitt ansikte mot mitt, när jag ska sova. Men då njuter hon som mest vill jag lova.
Kan blir bättre när hon blir lite äldre. Kan inte minnas när jag senast fick sova en hel natt sen vi skaffade Elsa och Charlie faktiskt.

Anyways, kommer berätta mer om Linköping ikväll 🙂 Nu ville jag dela med mig av lite lördagsgodis till er, nämligen hemmagjorde tryfflisar! Dessa blev fantastiska. Perfekta i konsistensen också 🙂 Gillar verkligen hemmagjort godis, att göra egen choklad är typ det godaste som finns. Man vill inte göra vanlig choklad efter det sen 😉 Har lite recept på praliner här om ni vill testa. (Jag vet att bilderna inte funkar på tidigare inlägg, något hände när jag flyttade bloggen, har över 1000 inlägg det måste fixas på så måste hitta den tiden bara ;))
DSC_4693

DSC_4696

Hasselnötstryfflar

1/2 dl grädde

100 g mörk choklad

1 dl hackade hasselnötter

1 msk smör

Gör såhär:

Värm upp grädden tills den precis börjar koka. Bryt ner chokladen och rör om till den smält. Tillsätt smör och hackade hasselnötter och rör om till en smet. Låt stå i kylen tills smeten går att rulla till bollar. Rulla i kakao.

Förvaras i kylen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!