Recept: Chokladbollar med steviachoklad

DSC_4903

God morgon hjärtisar. Säga vad man vill om mina dadelbollar, dem är amazing! Men det är ändå något speciellt med just vanliga chokladbollar. I lördags åt jag de godaste chokladbollarna från café och det fick mig att vilja göra ”vanliga” fast testa med sukrin istället. Och ja, dem blev ju såklart fantastiska, även dem.

Använder ni sukrin? Eller har ni testat? Jag älskar det nämligen. Jag klarar inte riktigt av stevia då jag tycker det blir en bismak av det som inte alls smakar gott. Men sukrin efterlämnar ingen bismak och det är som socker i konsistensen. Lite sötare dock så man ska passa sig när man doserar. Jag har länkat till sukrinet jag använder om ni skulle vilja handla det. Som sagt, ett grymt kompliment till all bakning.

DSC_4910

Chokladbollar med steviachoklad

3 dl havregryn

1 dl olja (jag använde rapsolja)

1/3 – 1/2 dl sukrin

3 msk kakao

Några rutor mörk steviachoklad

2 tsk starkt kaffe

1 msk vatten (vid behov beroende på önskad konsistens)

Riven kokos att rulla i

Gör såhär:

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller meden stavmixer till en helt slät smet. Rulla sedan till bollar och rulla i kokos och förvaras sedan i kylen.

I samarbete med NutriNick.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!