Vi fortsätter i jordnötssmörets anda tycker jag. Godmorgon förresten 🙂
Vet ni vad jag åt, till frukost, igår? Detta, ja precis det ni lästa ovan!
Älskar att göra glassmed frukt och bär som grund. Det behöver liksom inte vara så himla komplicerat med glassmaskiner och grejjer, har man en stavmixer klarar man sig låååångt.
Det är ju glasstider nu så ska försöka att i nästa vecka sätta ihop lite roliga glassrecept till er 🙂
Så gott med just banan i glass också, ger en mjuk och krämig smak.
Denna kan ni faktiskt käka både till frulle idag eller som kvällsgottis ikväll 🙂 Och för er som älskar jordnötssmör kommer detta vara beroendeframkallande 😉
Salty peanutbutter N(ice)Cream
1 hel frusen banan
2 msk jordnötssmör
1 färsk dadel
1 nypa salt
Gör såhär:
Frys in en mogen banan (helst så mogen att den börjat bli lite brunprickig). Låt bananen vara i frysen i någon timme och mixa sedan bananen tillsammans med jordnötssmöret, dadeln och saltet till en slät smet. Det kommer likna glass i konsistensen när du är klar. Servera i glas och toppa med lite saltade jordnötter samt en jordnötssmörskaka som ni hittar recept på här. MUMS!!
Jag har inte ätit efterrätter och sånt ”onödigt” socker på två månader, men i dag var det glasscraving de luxe. Testade den här och alltså – livsfarligt gott! Får nog alltid ha banan i frysen nu. Stort tack!
Åhh kul att läsa!!! Underbart gott!!
Låter jättegott, även om jag inte är ett fan av jordnötssmör ^^,
Jaa det är riktigt gott 🙂 Värt ett test ändå för dig tycker jag 😉
Åh vad gott! Måste prova detta!!
Helt fantastisk blev den 🙂 Ja gör det 🙂
Men så gott det lät!! 😀 Vad använder du dig av för jordnötssmör? 🙂
Jag använder mig av ett jordnötssmör från NU3 till denna glassen 🙂 Samma som till kakorna häromdagen 🙂