Jag har bestämt mig för att berätta….

 

Emys Foto 160508_0753 mindre omgjort

Som jag har velat fram och tillbaka, funderat fram och tillbaka, ska jag berätta, ska jag inte berätta, hur ska jag berätta det i så fall, vad ska jag skriva och hur ska jag skriva det? Jag vet fortfarande inte om det kommer komma ut precis som jag vill men jag har bestämt mig för att berätta. Berätta vad som pågått med mig de senaste veckorna. Jag gör det för att hjälpa mig själv, för att hjälpa er men framförallt för att det är en stor del av mitt liv, att det inte går att undanhålla.

För lite mer än en månad sen hände det som absolut inte fick hända, det som fick hela min värld, hela min framtid att rasa. P berättar för mig att han inte längre vill vara tillsammans med mig. Ja, ni läste rätt. Jag och P är inte längre tillsammans. Bröllopet är inställt och jag snubblade bokstavligt talat på mållinjen till min egen bröllopsdag som skulle vara den absolut lyckligaste dagen i mitt liv. Jag kommer inte gå in på några detaljer kring detta då jag anser det som privata, och det hoppas jag ni kan respektera fina ni.

För mig blev detta en enorm chock. Därav har mycket legat på hyllan, både blogg, instagram, podd och till och med livet. Jag har varit sängliggande, sjukskriven och totalförstörd. Jag har gråtit, jag har skrikigt, jag har varit ledsen, jag har varit arg och jag har varit tom. Till en början förstår man inte hur man någonsin ska kunna ta sig igenom en sån här sak. Smärtan är så extrem. Man kan inte se framåt, man kan inte se bakåt på alla minnen och man kan definitivt inte vara i nuet, i smärtan, det gör outhärdligt ont. Jag går hos en psykolog för att prata av mig och kommer fortsätta med detta, rädslan för att relatera detta tillbaka till mina tidigare ätstörningar är alldeles för stor för att våga klara detta på egen hand. Och vet ni vad, jag behöver inte klara detta själv. Jag behöver inte göra något själv i sån här situation.  Många av mina vänner har varit helt fantastiska, det är verkligen i situationer som dessa man inser vart man har dem riktiga guldkornen.

Så ja, nu vet ni varför P inte nämns här längre, nu vet ni varför bilderna på honom och mig inte finns kvar på instagram längre (har fått flera frågor ang detta).

Man inser hur snabba vändningar livet kan ta och hur något man aldrig någonsin trodde skulle hända faktiskt kan hända. Va rädd om de närmsta ni har och lär er att leva i nuet.

Det är fantastiskt vad man klarar mer än vad man tror. Idag, såhär fem veckor senare, lever jag ett normalt liv. Såklart kommer detta över mig, dagligen, flera gånger om dagen och det kommer det göra en längre tid. Men jag kan skratta igen vilket jag inte har kunnat göra på många många veckor, jag kan le, jag kan se min egen framtid och jag kan se mitt eget värde i allt detta. Jag är verkligen starkare än vad jag någonsin trodde att jag var. Detta är och har varit den svåraste krisen i mitt liv och man tror livet är över. Man gör verkligen det! Men till er som går igenom samma sak, man klarar det! Du känner inte det den första veckan, inte andra och inte tredje och kanske inte fjärde MEN det kommer!

Detta kommer ta tid, långt tid. Vissa dagar är tunga, vissa går det bra och så får det vara! Men jag kommer tillbaka, jag vet idag att jag klarar så mycket mer än vad jag någonsin trodde. Jag är starkare tack vare allt jag byggt upp med mig själv.

PUSS!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • All kärlek och styrka till dig!❣️

  Linda 2018-07-19 22:12:08
  Svara
 • […] De flesta av er tror jag vet vad som hände mig i våras, för er som inte har hängt med riktigt så länge kan läsa hela alltet här. […]

  Borde jag vara över honom? 2016-11-09 19:04:27 http://fiiaan.se/2016/11/09/borde-jag-vara-over-honom/
  Svara
 • […] inlägg om allt när jag bestämde mig för att berätta vad jag gått igenom. Inlägget hittar ni här. Dagens avsnitt av podden hittar ni här, i podcasterappen och på Itunes. För er som går igenom […]

  Hur tusan klarar man det? - Fiiaan - Wellness for me 2016-07-23 10:00:43 http://fiiaan.se/2016/07/23/hur-tusan-klarar-man-det/
  Svara
 • Fy fan va sorgligt att läsa, men du är stark Fia, du kommer ta dig igenom detta lika bra som du tagit dig igenom andra saker i ditt liv. Vet hur det känns när livet vänds uppochner över en natt, men det år som du säger, det blir bra, tillslut mår man BRA igen och det är du värd!! KRAM

  Ketty 2016-05-31 10:01:59
  Svara
 • Du är så stark Fia!
  Du ska veta att du är en sååå inspirerande människa och en fantastisk förebild för mig. Jag lovar tiden kommer göra att allt blir bra igen. Omringa dig nu med människorna som får dig att må bra och gör saker som du älskar.
  KRAM

  Lovisa 2016-05-25 20:28:29
  Svara
 • Jag känner så med dig Fia! Har suttit i samma båt som du sitter i nu, när det kommer som en blixt från klar himmel och hjärtat värker så att det på riktigt gör fysiskt ont. Men som du skriver, tänk ändå vilken skillnad det blir på drygt en månad. Från att vilja gräva ner sig under jorden och helst inte känna någonting alls och tro att det aldrig någonsin kommer att kännas bättre igen, så plötligt en dag så inser man att just idag känns det inte riktigt lika jävligt. Du får ta det den tiden det behöver och älta det så mycket som det krävs, men en dag kommer också du känna att det här förjävliga just nu kommer att ha gjort dig gott på ett sätt eller annat. Om det är att du blir starkare som person (fast du redan verkar vara en otroligt stark sådan) eller vad det än kan vara.
  Jag tycker du verkar vara en helt fantastisk människa och du förtjänar att känna lycka, så jag hoppas hoppas att du så snart som det bara går, kan känna det till hundra procent igen.
  STOR KRAM!

  Amanda 2016-05-23 16:37:46
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Sjukt tråkigt att höra. Jag är imponerad att du vill dela med dig och av vilken kämparglöd du har. Har varit i en liknande sits där jag efter ett 4 års förhållande fick samma besked från min sambo, så det var bara att packa sina grejer och flytta ut. Man tror att man aldrig ska le igen. Det är som att någon drar undan mattan under ens fötter och man bara faller och faller. Men vändningen kommer i alla nära och kära som villkorslöst ställer upp och när man inser hur mycket bättre man förtjänar. Fallet är långt ibland men resan tillbaka är det bästa jag varit med om. Jag är en helt annan människa idag och hoppas att du också får uppleva den känslan. Känslan av att klara av ALLT man ställs inför, känslan av att vara oövervinnelig! Njut av resan till Bali och ta vara på dom som ställer upp nu, det är dom som verkligen betyder något. Ta hand om dig själv, tillåt dig vara lite egoistisk och gör det som DU mår bra av. Styrkekramar!

   Sofia 2016-05-24 23:48:27
   Svara
 • Fina Fia! Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag blev så ledsen när jag läste detta, även fast man sett att det var något stort som ändrat när du fltsvamn lite är det svårt att förstå att ditt liv tagit en helomvändning på detta sätt. Du är en så stark person och du kommer klara dig genom det här, det får nu sen ta den tid det tar men du kommer komma ut på andra sidan! Som.någon sa så är vi många som finna hör för dig och vill ditt absolut bästa även fast vi inte personligen känner varandra. Du har en hel värld som stöttar! Ta hand om dig Fia. Tusen styrkekramar ♡♡

  Sophie 2016-05-23 14:21:13 http://itgoeson.blogg.se
  Svara
 • Fina Fia! Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag blev så ledsen när jag löste detta

  Sophie 2016-05-23 14:15:55 http://itgoeson.blogg.se
  Svara
 • Men fy vad hemskt! Alla kramar till dig!!

  Men får jag bara säga att det låter jättekonstigt. Som han friade till dig, som ni hade det tillsammans, med vänskap och roliga påhitt och en framtid ihop. Jag får inte ihop det. Kan det vara någon i hans närhet som påverkat honom som inte unnar honom den här lyckan med dig? Det låter så i mina öron. Men jag kan ha fel.
  Hursomhelst, var rädd om dig, ta hand om dig och vet att du inte är ensam. Massor av styrkekramar!!
  Anna

  Anna 2016-05-23 13:18:49
  Svara
 • Åh vad det gör ont att läsa detta. All styrka till dig. Men vad skönt att läsa att det går framåt för dig iaf ☺
  Massa kramar till dig

  Amalia 2016-05-23 00:16:41
  Svara
 • Alltså fina du…. Förstod att det var någonting tokigt som hänt. Hoppas du kommer komma vidare från det här! Och du kommer såsmåningom må bra <3

  Du får försöka trappa upp sakta men säkert med allt som du vill! Jag saknar podden extremt mycket men de är klart du ska må bra innan du tar tag i den igen.

  Kram på dig

  Linnea 2016-05-22 20:33:53
  Svara
 • Fy fan så jävla starkt av dig att berätta, är så otroligt imponerad att du ens orkat skriva ett långt inlägg om detta och att du är så fin öppen och ärlig som berättar för dina bloggläsare om vad som hänt. Lider verkligen med dig, men jävlar va stark du är♥️ många många Kramar till dig fantastiska Fia, vi är många här ute som tänker på dig och finns för dig, även om du inte ens känner oss. Men vi känner ju dig♥️

  Sofie 2016-05-22 20:31:23
  Svara
 • Jag känner igen mig i dina ord. Mitt livs kärlek, mannen som jag skulle spendera resten av mitt liv med, gjorde slut för ett tag sedan och min värld rasade totalt. Än idag är detta så otroligt jobbigt och jag skickar dig Fia o alla som går igenom denna smärta massa styrka och kärlek!

  Sofie 2016-05-22 19:54:55
  Svara
 • åh girl!! 🙁 ledsen att höra! Samma sak hände mig, killen jag trodde jag skulle vara tillsammans med livet ut sa att han inte längre hade känslor och att han inte såg mig som en del av sin framtid. Det var som 1000 knivhugg i bröstet, fritt fall i flera timmar av massa gråt och skrik, fortsatte gråta en lång period efter. Men jag kan idag säga, det var helt rätt. Nej jag har inte hittat min nya kärlek, men jag har hittat ett nytt och starkare JAG! De brukar komma goda saker ur sådant här också, förstår om det är svårt att se just nu. Du förtjänar de bästa!<3

  Lolli 2016-05-22 19:51:29
  Svara
 • Du är makalös, helt och hållet fantastisk. Vi är många som kämpar oss genom det mörker som blir av ett brustet hjärta. Ta djupa andetag, håll nära och kära i handen och ta den tid som behövs för att ta dig igenom detta. Som du skrev, kanske inte idag, imorgon eller om fyra veckor, men den dagen kommer❤️

  Lisa 2016-05-22 19:45:27
  Svara
 • Så starkt av dig att berätta och ens kunna skriva det i ord. ❤

  L 2016-05-22 19:41:26
  Svara
 • Fina du! Massa styrkekramar <3

  Josefine 2016-05-22 19:16:07
  Svara
 • Men finaste du ❤️ jag vet inte vad jag ska skriva, för jag vet att mina ord inte räcker till.. Men jag önskar dig allt gott i livet. Du är värd det bästa! ❤️

  Josefin Ogarp - från mammakropp till drömkroppen 2016-05-22 19:08:29 http://www.josefinogarp.forme.se
  Svara
 • Fina fina du, du är fantastisk. Heja dig!❤️

  Sanna 2016-05-22 19:04:24
  Svara
 • kram fina fia!

  Agnes 2016-05-22 19:03:44 http://agnesagnes.forme.se
  Svara
 • Fina du , så mycket styrkekramar <3 Min pojkvän sen flera år gjorde slut med mig igår. Och världen rasar så att det inte ens är värt att försöka beskriva det med ord. Men den kommer bli hel igen, vi kommer bli hela igen och du är fantastisk och stark.

  Evelina 2016-05-22 19:03:01
  Svara
 • Hej.

  Inte för att det är någon tröst för dig i dagsläget men jag blev dumpad (från ingenstans, helt oväntat) 2 månader innan mitt bröllop. Allt faller ihop! Men vet du vad? Du kommer vidare. Jag gjorde det, du kommer också att göra det.

  Och nu en helt annan sak. Jag och min kollega stod här om dagen och gnällde över våra kroppar och över hur allt verkar sitta på fel plats (man hittar väl alltid något att klaga över). Mitt i allt hyllade vi kvinnor som hade allt på rätt ställe och vi båda skulle ta fram ett varsitt exempel på instagram, och vi båda tog fram din profil 🙂 Du har en otroligt vacker figur!

  Rebecca 2016-05-22 19:00:10
  Svara
 • Jag tycker du är så stark. Och tack för att du ville dela med dig ✨

  Carolina 2016-05-22 18:54:47 http://lillahell.com
  Svara
 • Nej va ledsen jag blir! Ja beklagar verkligen 🙁 men jag vet att du är stark Fia, låt det ta den tid det tar. Stor bamse kram till dig <3

  Sanna 2016-05-22 18:45:40
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!