Tema: Ensamhet

Minns ni inlägget jag skrev om ångest? Ni hittar det här om ni vill läsa det. Lite komiskt är det ju ändå att detta inlägget las upp en dag innan P gjorde slut. Jag beskriver tydligt min rädsla för ensamhet och att jag ofta är villig att göra ALLT för alla andra för att lindra denna rädsla, bara lite lite grann. Men ibland räcker inte ens det till.

Emys Foto 160508_0375 1

Det har alltid varit jag, så länge jag kan minnas, att hata att vara ensam alltså. Det är inte så att jag inte kan vara själv en kväll, absolut inte! Men just rädslan för att vara ensam, att bli lämnad av dem som står mig närmast, har alltid varit stor. Jag tror det är här min separationsångest kommer in i bilden. Att vara ifrån någon och inte riktigt känna att man kan göra allt för den personen just då, är otroligt jobbigt.

Och ändå, trots att man gjort allt, gör allt för personer man älskar, händer detta. Nu sitter jag ju här, ensam. Eller jag är inte ensam, jag har huuuur mycket fina personer som helst i min närhet, men det som inte fick hända, det hände och jag har så länge försökt kämpa för att det inte ska kunna hända. Men det kunde det visst, oavsett hur jag kämpar.

Det medkommer alltid något bra med sånna här grejjer sägs det, och på det örat lyssnade jag verkligen inte för några veckor sen. Man vill inte höra det när man genomgår sin livs första och förmodligen största kris. Men det är sant. Nu har det snart gått sex veckor, och jag lever ju ensam. Alltså jag bor själv, lever själv i min vardag liksom men med massa fantastiska människor runt omkring mig.
Jag har insett att jag rusat fram så många gånger, för att dämpa min rädsla och min ångest för att vara just ensam. Sökt bekräftelse hos andra och gjort ALLT för alla andra och alltid satt mig själv i sista hand.
Och visst, ensamhet kommer förmodligen alltid skrämma mig. Det kommer förmodligen alltid vara min största rädsla. Men, precis som ätstörningar alltid kommer vara en del av mig också, behöver det inte sätta hinder för mig, och det kan man endast träna bort. Våga utsätta sig för det som man är rädd för, som i detta fallet, att vara ensam.
Jag gjorde allt jag kunde för att motarbeta detta, just detta, ändå hände det. Det innebär att man aldrig kommer kunna styra sitt liv fullt ut. Man kan välja de vägar man mår bra av, men man kommer ju aldrig kunna veta helt säkert vilken väg livet kommer ta.

Min rädsla för ensamhet kommer alltid finnas där. Det enda jag kan göra nu är att bli polare med den rädslan och helt enkelt acceptera den som en del av mitt liv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Alltså, din mormors kommentar <3

  Du verkar vara en fantastiskt människa på alla sätt och vis! Så stark och förnuftig och jag önskar dig all lycka!!
  Jag trodde att jag aldrig skulle tillåta mig att bli älskad igen för 2 år sedan.
  Nu sitter jag här med sambo och barn 🙂

  Josefin Ogarp - från mammakropp till drömkroppen 2016-06-01 18:31:31 http://www.josefinogarp.forme.se
  Svara
 • Också alltid varit rädd för att bli lämnad. Vänt ut och in på mig själv för andra. Vad har hänt? Jo jag har blivit lämnad. Senast på ett vidrigt sätt. Jag har gått ner mig och trott att jag aldrig skulle bli människa igen men kommit upp starkare. I dag njuter jag av att vara ensam, trivs. Förut kunde jag knappt vara ensam en kväll.
  Lärt mig att man måste leva sitt liv för sig och inte för någon annan för den enda man kan styra över är en själv.
  Du är grymt stark och jag följer dig med glädje. Du ger mig så mkt styrka i att kunnavara nöjd med den jag är!!! Du fixar det. Kram

  Jenny 2016-05-29 17:31:54
  Svara
 • Min älskade älskade lilla flicka. Jag är så stolt över dig. Att kunna uttrycka allt detta du håller på att gå igenom på detta sättet gör mig otroligt stolt. Älskade unge!

  din mormor 2016-05-29 16:57:54
  Svara
  • Svar på din mormors kommentar.

   Bästa mormor! Vad glad jag blir att du kommenterar, du som bara brukar smygkolla 😉 Tack! Mycket är tack vare er!! Ni är bäst!

   fiiaan 2016-05-29 17:11:41
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!