Q/A part two!

Oj vilket inlägg vi kickar igång denna lördagen med 🙂 Tack för era frågor allihopa!! Så roligt att kunna svara på alla i ett inlägg såhär. Blir ju en härlig blandning också, allt från min längd till hur jag hanterar min ångest! Ni är underbara! Fortsätt kommentera! Det gör mig så glad!!

Q: En Bali guide hade inte suttit fel ???? sitter i restankar och har alltid varit sugen på att besöka Bali! Vilka är don’ts and do’s när man ska dit? Bra hotell? Övriga tips?

A: En Bali-guide är en självklarhet! Jag ska försöka få upp en redan i nästa vecka:)

collage1

Q: Vad Har du pluggat? ???

Favoritbutik?
Träffar du ngn för att prata just nu?

A: Jag gick språk på gymnasiet. Pluggade så många språk och så många steg som möjligt på tre år och läste spanska, tyska, engelska och svenska. Så roligt, dock synd att man glömt bort så mycket. Därefter pluggade jag turism, rekreation och service på Grimslövs folkhögskola och fick grundutbildning i reseledaryrket samt resesäljaryrket, som jag sedan jobbade inom i 4 år. Därefter pluggade jag till livsstilsrådgivare för Bergklint Education. Har gjort ett inlägg om min utbildning här om ni vill läsa:)

Åh handlar supermycket på boohoo.com (som ni redan vet ;)) annars är favoriterna HM och Gina fortfarande 🙂

Ja det gör jag. När P gjorde slut bestämde jag mig för att ta kontakt med en psykolog och hade som krav att dem skulle lösa det fort. Jag var så rädd att jag skulle börja relatera denna kris till mina ätstörningar. Så idag går jag varannan vecka och pratar med en underbar psykolog, med undantag nu under semestern då jag får klara mig själv. 😉


Q:När tror du välmåendepodden kommer tillbaka? Saknar den så otroligt mycket!!

Tips på hur man hittar nya vänner i vuxen ålder? Hur fann du Allis?
Vill gärna ha en Bali-guide och omdöme!

A: Vi planerar att spela in välmåendepodden redan i nästa vecka om allt går som det ska 🙂

Åhhh vilken underbar fråga! Sociala medier överlag är ju helt fantastiskt. Det borde finnas en app så man kan börja dejta vänner tycker jag. 😉 Jag och Allis lärde känna varandra på instagram faktiskt. Hon frågade om jag ville ta en fika, och så glad jag är att jag gjorde det!! Instagram är ju perfekt med alla dess hashtags och sånt tycker jag. Annars är väl arbetsplatsen en perfekt plats också. Jag har börjat prata massa med en tjej i grannbutiken som jag ska träffa på måndag kväll. Jag vill också gärna träffa lite nya vänner!

Bali-guide kommer 🙂 Hoppas i nästa vecka fina du:)

DSC_0651

Q:Jag är så glad att jag hittade dig på insta o sedan bloggen. Du hjälper mig att tänka positivt om mig själv, och så är du väldigt vacker. Jag har jobbat mycket med mig själv o kommit en bit på vägen. Jag är en ny läsare o du ger mig det där lilla extra som jag behövde höra. Min fråga, hur lång är du? ???? Kram

A: Åhh vad fin du är! Tack! Så glad jag blir att jag kan hjälpa dej! Jag är lite olika lång faktiskt. Passet har visat olika de senaste åren 😉 haha. Men jag tror jag är runt 1,65 🙂


Q: Tack för en härlig blogg! Du sprider så mycket härlig energi. Jag känner att jag blir stärkt och glad varje gång jag går in och läser dina inlägg. Jag känner igen mig i mycket du berättat här och det är skönt att slippa känna sig ensam <3

Till min fråga:
Jag undrar hur du hanterar din ångest, har du något tips på vad man kan göra när den dyker upp? Jag tränar regelbundet, men ibland saknar jag energi och vill hitta ett sätt att hantera ångesten på när den är som värst.

A: Tack snälla söta du! Vad glad jag blir att det är så du känner efter varit inne här! Tack!

Ångest är svårt! Jag har väldigt mycket och ångest och har accepterat att den aldrig kommer försvinna, det är precis som du säger, man måste lära sig att hantera den. Det finns nog inga generella tips egentligen, alla är så olika. För mig har det varit till stor hjälp att bara känna att det är okej! Att liksom : Okej,ja nu känner jag såhär, nu känner jag ångest, och det är helt okej!” . Är det ångest relaterat till träning? Jag har den senaste tiden inte orkat gymmet. Har nog inte varit där på 5 veckor, just för det har känts tungt. Då struntar jag i gymmet och gör istället det jag känner för, promenader är standard. Långa och raska så jag får upp tempot men hela tiden andas frisk och härlig luft. När ångesten väl kommer gäller att reagera på den innan den liksom blir för extrem. Att ta hand om den och samla tankarna kring den innan den exploderar. Det är så svårt att förklara men om du har ångest så tror jag du förstår vad jag menar 🙂 Gör saker du gillar då! Jag är expert på att bara sätta mig ner och grubbla. Det sista man ska göra förmodligen! Aktivera dig med sånt du älskar!


Q:Vad jobbar du med?

A: Jag jobbar med bloggen samt som säljare på Teknikmagasinet i Halmstad 🙂


Q:Hur arbetade du i början med att älska din kropp och allt den ger dig? Hur ska man starta eller komma igång. Jag behöver verkligen bryta mitt självhat, men hur? Känns som en ond cirkel som rj har ett slut!

A: Ja jag vet, jag har levt i den onda cirkeln alldeles för länge! Jag sökte ju hjälp. Det var det enda alternativet för mig för jag kände att jag aldrig skulle kunna reda ut det själv. Sen har det varit en process. Att sluta med allt det jag höll på med som skadade mig själv, som väga mig flera gånger om dagen, spegla mig och säga elaka saker till mig själv. Det var bara att sluta med det! Jag började följa mer kroppspositiva konton på sociala medier. Jag slutade följa allt som hade med träning och mathets att göra, det som inte längre inspirerade mig. När jag sedan började ändra mina egna sociala kanaler hjälpte jag även mig själv. Jag skrev ner vad jag tänkte. Jag tankarna kring mej själv blev negativa skrev jag ner allt jag kände och fick då svart på vitt hur elak jag är mot mig själv. Jag hoppas dessa tips kan hjälpa dej lite fina du! Du är värd att må bra och förstå hur bra du är!


Q: För det första vill jag bara säga att du verkar vara en sån underbar härlig tjej, massa styrkekramar till dig nu när livetär tufft!

Jag undrar om du och p har ngn kontakt idag? Kommer du bo kvar i lägenheten eller har du planer på att flytta hem igen?

Kram

A: Tack snälla du! Det behövs! Nej, vi har ingen kontakt idag! Han hade nog velat det men nej, det har vi inte. Japp jag kommer bo kvar, det är min lägenhet nu och jag ska renovera den helt så den kommer andas FIA helt och hållet 🙂 Längtar! Nej det blir nog inte hem till Värnamo igen, iaf inte nu. Nu har jag andra planer 🙂


Q: Hur lyckas du hålla tankar kring mat och kropp positiva hela tiden utan att hamna i en svacka?

Har du några restriktioner i ditt huvud gällande mat nuförtiden?
När kommer podden tillbaka?? Ni behövs!

A: Dom är verkligen inte positiva hela tiden. Men det var väldigt längesen jag hade en svacka nu. Jag har hittat en bra balans i min vardag även om min kost varit katastrofal sen det tog slut mellan mig och P. Har knappt ätit vissa dagar vilket såklart inte är bra men jag gör aldrig något sånt för att skada min kropp längre. Nej inga restriktioner heller längre, jag vill inte ha några förbud, det får mig bara att må sämre. Däremot försöker jag ju äta bra mat som jag vet att jag mår bäst av! Men jag klandrar mig inte för att jag faktiskt käkat godis varje dag denna veckan 😉

Podden hoppas vi är tillbaka i nästa vecka 🙂

KRAM

collage

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!