Min Bali Guide

Så hörrni, här kommer den äntligen. Fias alldeles egna lilla Bali-guide! Så underbart att gå igenom alla bilder, men man vill ju bara tillbaka! Så ja, jag rekommenderar väl alla i hela jäkla världen att åka hit, faktiskt.

Detta får du inte missa:

Ett besök i Ubud
Yoga i Ubud
Tegenungan waterfall utanför Ubud
Bestiga Mount Batur
Testa på att surfa utmed östkusten
Bestiga Mount Batur
Några dagar ute på ön Gili Trawangan
Solnedgång på Gili T
Frukost och lunch på Cafeé Organic i Seminyak
Frukost på The seeds of life i Ubud

DSC_0327 DSC_0506image image

Flyg:

Vi flög med Qatar. Ett flygbolag som jag aldrig tidigare flugit med men hört mycket gott om. Det är inte jättemånga bolag som flyger till Bali så valmöjligheterna är inte superstora men det behöver det ju egentligen inte vara heller. Vanligtvis tar resan cirka 18 timmar totalt med ett byte inkluderat. Det går inga direktflyg till Bali än så länge.

Flyget verkar ligga på mellan 7000-10000 :- per person vilket jag tycker är helt rimligt.

Ubud:

Ubud är Balis mekka skulle man kunna säga. Fullt med yogaställen, gelatobarer, hälsocafeér, restauranger och en allmänt mysig atmosfär. Ubud ligger mitt på ön, alltså inte nära till kusten utan istället omringat av risfält och djungel.Jag älskade Ubud. Vi bodde lite utanför, närmare bestämt fem kilometer som vanligtvis är gångavstånd men inte i detta fallet. Vi hyrde moppe hela veckan vilket funkade hur bra som helst. Man vänjer sig snabbt vid trafik och vänstertrafik tycker jag. Då man inte har nära till stranden här rekommenderar jag ett en villa med pool som vi bodde i eller ett hotell med pool. Dock är det inte många som åker hit för att sola och bada men är man här lika länge som vi, cirka en vecka, kan det vara skönt med pool. Dock skulle jag säga att några dagar räcker här, 3-4 kanske.

Det är härifrån ni tar er till Mount Batur, Tegenungan Waterfall och det är också här ni ska yoga! Vi besökte Yoga House för en sunrise yoga vilket var helt magiskt. Men boka i förväg, Sheryl har nästan alltid fullt på sina klasser. Glöm inte frulle på The seeds of life i Ubud, ett rawfoodcafé som var magiskt!

Poolvillan vi bodde i hette Villa Segening.

image image

DSC_0217 DSC_5658 DSC_5667 DSC_5759

image image image

Seminyak:

Seminyak ligger på västkusten, strax ovanför Kuta och jag skulle säga att det är som vilken semesterort som helst. Vi besökte även Canggu som ligger norr om Seminyak vilket verkade vara mycket mysigare så nästa gång blir det en längre vistelse.

Till Seminyak åker mycket surfare, egentligen hela västkusten är poppis för just surf, vågarna är nämligen helt extrema och det gick sällan att bada.

Vi upptäckte även sista dagen när vi skulle åka hem att Semyniak var lite större än vad vi trodde. Snarare asmycket större. Hade vi gått lite längre hade ett helt centrum öppnat sig med restauranger, barer och shopping. Well well, next time!

Vi bodde vid Petitingetstranden men åkte på en dagsutflykt ner till Legian Beach som var betydligt finare. Det var också här vi testade på att surfa vilket är ett MÅSTE såklart.:)

Har bodde vi på ett hotell som hette Bali Mystique som låg bra till! 🙂  Det är även här ni ska äta på The Organic Café och även besöka restaurangen/nattklubben La Mexicola! 🙂

DSC_0337 DSC_0376 DSC_0378 DSC_0496

image image

Gili Trawangan:

 Åh bästa  Gili T! Är så glad att vi åkte hit! En bussresa från Seminyak och sen en båtresa till Gili T senare, så värt det för vi möttes av de där fina stränderna, atmosfären och det kristallklara vattnet jag väntat på! Här finns inga bilar eller mopeder utan här transporteras man med häst och vagn eller cykel. Det kryllar av mysiga bohembutiker, restauranger utmed stranden och massa hotell. Vi cyklade till andra sidan ön en eftermiddag och passerad så mycket fina hotell om man inte vill bo mitt i smeten liksom! Det är också på andra sidan, alltså inte den sidan där alla restauranger är, som man ser den härliga solnedgången!

Då vi bara hade två dagar på Gili T spenderades den ena på Pearl beachclub där vi hyrde solbäddar och slappade och nästa dag hyrde vi en privat båt tillsammans med Jonte och Natta och snorklade.

Har man möjlighet tycker jag absolut man ska besöka grannöarna också.

Vi bodde här på The Beach House Resort i en supersöt trähydda som vi älskade!

DSC_0585 DSC_0792 DSC_0832 DSC_0891

image image image image DSC_1031

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej, hört från flera nu att Gili ska vara nedskräpat, en sophög rent av….något ni märkte? Tack för dina tips:) Blir definitivt Ubud och sen något mer..kanske Seminyak:)

  Celie 2017-08-21 18:46:13
  Svara
  • Svar på Celies kommentar.

   heeej! neeej hoppas inte det, jag upplevde inte det när jag va där iaf!! Jaa Ubud är ett måste, dock skulle jag valt Canggu istället för Seminyak 🙂

   fiiaan 2017-08-23 09:11:12
   Svara
 • Hej! hur var vandringen upp till Mount Batur? jag är lite orolig för höjder och tänker på om det är brant? har inte jätte bra kondition heller men jag håller igång med styrketräning rätt så ofta.
  Tror du man klarar av det? hur upplevde du det? det står väldigt olika på tripadvisor, vissa tyckte det gick bra trots att man inte var van vandrare och väldigt ”hurtig” medans andra tyckte det var jääätte jobbigt… Kram!

  Linnea 2017-08-08 00:28:33
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Jaa brant är det från och till, absolut. Men jag har definitivt ingen kanonkondition heller men klarade det. Klart det är jobbigt i mellanåt men tepot man håller är ganska behagligt 🙂 tror du fixar det!! Det är en helt amazing upplevelse dock! Vekrligen något jag rekomenderar!!
   Kram!

   fiiaan 2017-08-08 08:06:11
   Svara
 • Hej, vi planerar en resa till Bali nästa sommar och vi ska självklart besöka Gili. Min svärmor vill vara på Gili i ca 1-1,5 vecka, men jag tycker att det känns lite för länge. Hur länge var ni på Gili? Hur mycket tid tycker du att man ska lägga här? Jag vill ju även se mycket av Bali 🙂

  Amanda 2017-07-26 16:54:19
  Svara
 • När var du där? Vi funderar på att åka i mars, men funderar på om det är för riskabelt med tanke på att det är slutet av regnperioden.. Vad vet/tror du? Kram fina du!

  Elin 2016-11-07 13:30:08
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej fina du! Vi va där i juni och det var perfekt! Jag tror inte att mars ska vara några problem men det är klart, sommaren är ju deras högsäsong! Stor kram

   fiiaan 2016-11-07 17:39:16
   Svara
 • Åh tack för fint inlägg. Till Bali ska jag åka en dag. Jag älskar yoga. Är så glad att jag hittade din blogg. Kram

  Gabriella 2016-07-14 22:03:54
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!