Mot en stressfriare vardag!

DSC_4957

Just nu är jag lite mentalt bakfull skulle man kunna säga. Jag skulle ljuga om jag sa att det var bra med mig just nu.
Jag har den senaste tiden känt sån extrem, mental trötthet. I många månader har jag varit inkapabel till att känna trötthet. Det går liksom inte. Går jag och lägger mig så lägger jag mig för att klockan är det den är liksom. Inte för att jag känner mej trött. Det har ju med stress att göra, det förstår jag ju. Att liksom inte kunna finna ro och slappna av har alltid med stress att göra.
Denna veckans mentala trötthet vet jag vad den beror på. Allt som hänt i vår kommer tillbaka nu. Jag har bara kört på, kört på och kört på. Stannat upp och gråtit och saknat och sen kört på lite till. Men någonstans har jag vetat att allt som hänt i vår kommer falla på plats. Det kommer slå tillbaka, jag kommer inse och förstå vad det är som har hänt. Och ja, den tiden är nu kommen. Jag är inte ledsen, jag är inte olycklig. Snarare tvärtom, jag mår väldigt bra just nu! Det händer stora saker i mitt liv, jag har lärt känna massa nya människor som lyfter mig och jag tänker på MIG MIG MIG! Och det är sommar! Jag hittar på massa saker, jag umgås med människor och jag njuter! Jag är lycklig, men så sjukt mentalt trött! Det är liksom inte likt mig att ställa fram en brassestol nere på lagret på jobbet och sova en timme på lunchen, det händer liksom inte.
Jag vet ju också att detta är ett tecken från kroppen. Ett tecken som man bör lyssna på. Ett tecken som säger STOPP, SLOW DOWN! Så ja, för att jag ska klara av jobb, uppstarten av mitt företag, vänner, fritid och träning så är det rutiner som gäller. Som vi sa i podden, det är dags att sluta snacka och börja göra. Hädanefter ska jag göra allt för att få mitt liv så stressfritt som möjligt. Hjälp vad jag lovar nu men så får det bli!
Så nu börjar jag lite snällt mot själv här och så kan jag utöka denna listan sen tänker jag. 🙂
Har ni några bra tips för nedvarvning så uppskattas det verkligen!!

1. Mindfulness!

Japp jag ska börja med detta igen! Jag vet inte av vilken anledning jag slutade, förmodligen bara av ren dumhet! Varierad tid beroende på hur dagens schema ser ut men minst 5 minuter innan läggdags.

2. Färdigjobbat absolut senast 21!

Jag kan inte sitta och jobba till 23-24 på kvällarna varje dag, det går inte. Kroppen måste få varva ner lite innan läggdags helt enkelt. Jag kommer inte alltid kunna sluta jobba vid 21 men det ska vara ett utgångsläge, om jag sedan måste jobba senare någon gång är det inte hela världen.

3. Bättre tidsplanering!

Min veckoplanering är A och O. Även om den är viktig för mig är jag tydligen sämst på det då det inte går ihop sig ändå! Så varje söndag ska jag försöka sitta ner och planera och strukturera upp veckan, i alla fall jobbet. Tid för spontanitet är liksom ett måste i mitt liv!

4. Kvällspromenader!

Jag älskar ju att träna på morgonen men det är underbart att avsluta dagen med en kvällspromenad också. Min kropp varvar ner och det känns extra skönt att krypa ner i sängen och bara vara.

5. Bara-Vara tid!

Bara-Vara tid exsisterar inte hos mig! Jag blir stressad av att inte göra något alls, för det känns som jag har tusen saker jag BORDE göra istället. Nu i veckan ska jag börja kolla på One tree hill och försöka ge mig själv den tiden att bara ligga och kolla ett avsnitt då och då.

Vad tror ni om dessa punkterna? Är ni själva på och behöver liknande i er vardag eller har ni egna tips? Snäll dela med dig!! Vi gör detta tillsammans tycker jag! Så ja, mot en stressfriare vardag!!

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Alltså det är så bra! Behöver också det där. Planering är a och o. Varför är man så dålig med det då???? Blir så irriterad på mig själv liksom.

    Linnea 2016-07-19 14:31:17
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!