I söndags testade jag på att göra hemmagjorda potatischips i ugn. Hade några ”gamla” potatisar i kylen som jag kände jag behövde göra något med. Och ja, dom slank ner snabbare än kvikt efter att dom var färdiga kan jag säga. Så gott. Fick inspiration från jennysmatblogg som vanligt och jag tycker absolut ni ska testa. Det blir inte så många så ska man bjuda många får det bli en rejäl laddning med potatisar ð
Hemmagjorda potatischips
Till två plåtar
4 potatisar
Rapsolja
Salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Skölj potatisarna och skiva dem sedan så tunna som möjligt med hjälp av en osthyvel. Lägg bitarna på hushållspapper så all onödig vätska rinner av. Lägg sedan skivorna på bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Ta sedan ut dom och pensla över oljan och ställ tillbaka i ugnen i cirka 10-15 minuter. Ta sedan ut dem och lägg chipsen på ännu lite hushållspapper så överflödig olja rinner av. Salta sedan och tillsätt eventuell önskad krydda. Färdiga att servera ð