Hur många kalorier är det i en morot?

Tema: Kost

”Hur många kalorier är det egentligen i en morot? Kan jag verkligen ta tacokrydda i köttfärsen?
– Ät massa grönsaker, men passa dej för majs, sjukt mycket kalorier i det!”

Igår la jag upp en riktigt riktigt härlig godisbild på instagram! Ni vet en Fias special, en bild tagen rakt ner i påsen på mitt allra bästa favvogodis! Jag ÄLSKAR dessa bilderna! Dels för att dom förmedlar en del av mitt välmående men också för att man blir sjukt glad av färgklicken i flödet!

image

Hmm alltså ja, vad tycker vi egentligen om godis då!? Hade en diskussion med en tjej på instagram huruvida socker är farligt för kroppen och ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga? Gör vi inte det lite väl komplicerat för oss? Har inte jag gjort det så mycket mer komplicerat för mig själv än vad det egentligen borde vara?
Jag menar, hur svårt kan det vara, ALLT MED MÅTTA?

Jag vet själv hur jag var förr, när mamma kom hem och jag minns att hon hade köpt riskakor som smakade kola! Jag frågade ”Är dessa nyttiga?” Och mamma svarade ja! Hon menade i förhållande till bullar och andra kakor som man kanske valde att äta till mellis istället!
Problemet var ju att om någon sa att något var nyttig tryckte jag i mig extrema mängder av detta, vilket såklart resulterade i viktuppgång då det liksom blev för mycket! Inget är nyttigt i för stor mängd! Frukt är nyttigt, innehåller mängder med fruktos (socker) men det innebär inte att vi kan trycka i oss 15 frukter om dagen, då blir det ohälsosamt, precis som allt annat!

Jag har levt under förbud och jag har levt med att passa tider när, var och hur jag ska äta! När får jag äta godis, när får jag inte äta godis, får jag ens käka godis? Ja jag har testat allt men har idag kommit underfund med att förbud inte är något för mej! Varför ska jag förbjuda något som i måttliga mängder får mig att må bra? Godis till exempel, lite godis då och då skadar dej inte, det handlar om mängden vi får i oss! Och äter man mer godis under en period och mindre under en annan är det heller ingen fara!

Jag är inne i en jäkla period just nu! Jag äter något godis nästan varje dag, men det är okej! Livet går inte ut på att leva under sina egna stränga förbud! Jag har kommit på att det går ut på att njuta! Jag har iaf insett att livet känns trippelt så värt att leva utan förbud! Testa, jag tror du kommer komma till insikt att livet är så mycket mer än bara kalorier, förbud och självplågeri!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Helt rätt inställning bruden!
  Saknar själv tiden när jag bara åt vad som kändes rätt utan närmare eftertanke. Har man väl börjat sätta upp förbud är det sedan svårt att gå tillbaka utan hjärnspöken som gnager… Tänk om man bara aldrig hade satt de dumma förbuden?
  Men men, det är ju bara till att lära av sina erfarenheter- som du verkligen verkar göra! Puss

  Rebeccan 2016-08-14 22:32:57 http://www.rebeccaevasofieberg.blogg.se
  Svara
 • Gud vad jag älskade att läsa detta inlägg. Råkade ramla över det på FB och jag är glad att jag gick in och läste hela. Detta är något jag försöker få folk jag känner ( eller läser min blogg ) också att förstå. Allt kan vara okej lika väl som allt inte kan bli okej. Allt handlar om mängder. Jag är inte rädd för att äta det som antyder till att vara onyttigt eftersom det tränar jag snabbt bort. Och vad är egentligen nyttigt och onyttigt? I rätt mängd finns det inga sådana ord. Inget är nyttigt i fel mängd.

  Fortsätt som du gör!☺????

  Zandra 2016-08-14 18:35:15 http://nouw.com/83zandra
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!