Vad du har gått upp i vikt då!”

Välmåendetext: Tema vikthets

Hej.. Vet inte varför jag skriver till dig riktigt men du är så positiv osv.. Idag fick jag en kommentar av en gubbe, en vän till min farmor och farfar..

”Vad du har gått upp”

Hur tacklar man det? Jag gick hem ledsen, hela dagen förstörd. Vad gav honom rätt att påpeka min kropp.. Han vet inte om att jag har ätstörningar och inget självförtroende.. Hur fan kan man! Jag är så ledsen, jag vet inte vad jag ska göra..
Jag vill inte äta en bit till av något, min bulimi gör ju att jag går upp om jag spyr, så jag tog laxerande istället.
Har du nått tips? Jag har aldrig fått en sån kommentar någonsin..”

image

Jag var tvungen att ventilera mig efter denna text för jag visste inte hur jag skulle hantera den! Den berörde mig så fruktansvärt mycket att jag inte visste vad jag skulle känna, svara eller ens tänka!
Tips? Åh vännen jag vet inte ens vart jag ska börja, men jag ska fan göra allt jag kan för försöka hjälpa dig och så många som möjligt som går igenom samma sak!

Att man ens har mage att kasta ur sig en kommentar är för mig helt oförståeligt! VAD SPELAR DET ENS FÖR ROLL? Oavsett om man har gått upp, har gått ner, stått still jag vet inte hur länge är det absolut ingenting man måste kommentera! Vet ni varför? Man har nämligen ingen aning om vad personen i fråga går/har gått igenom!
Vi lever i en värld där det är positivt att gå ner i vikt och negativt att gå upp, för det är ju ner i vikt man ska! Och man ska göra allt som står i ens makt och helst spendera hela sitt liv på att fokusera på att tappa i vikt! Inte att må bra, nej nej, allt handlar ju om vikten! För mig är detta så sjukt galet! Hur kunde det gå så fel? Vad är det som har gått så fruktansvärt snett när folk tar laxerande medel efter man ätit, för att gå ner i vikt? Och jag med min bulimi, hur kunde det gå så fel att jag under så många år legat med huvudet över toalettstolen och kräkts upp varje måltid jag ätit!
Man har inte en enda aning om vad personen har gjort mot sig själv eller utsatt sig själv för för att uppnå vissa siffror på vågen! Vi har ingen aning om hur sjuk personen varit och hur stolt hon/han kanske är för att man faktiskt börjat äta ett ynka mål om dagen igen efter att ha levt i svält så länge! Vi har ingen aning om hur mycket denna person har kämpat för att bli frisk och hur sjuk personen faktiskt kanske varit innan!

Jag själv har varit där! Jag har inte strävat efter välmående, jag har strävat i så många år efter en specifik siffra på vågen som lik förbannat inte gjorde mej det minsta lycklig! Jag väger mig inte längre av en enda anledning, jag vet nämligen inte vad den siffran skulle göra med mej eller hur den skulle påverka mig! Jag är totalt ointresserad idag för JAG vet hur jag lever! Jag vet att jag tar hand om mig själv på ett sätt som jag bör göra idag!

Fokuset läggs på fel ställe hörni! Det är ointressant om vi har gått upp eller gått ner i vikt! Det som är intressant är hur vi mår och hur vi faktiskt tar hand om våra kroppar! Är det verkligen hälsosamt att svälta sig själv, man är ju trotsallt smal? NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Likaväl som att hetsäta/överäta inte är det minsta hälsosamt för kroppen heller!

Det är lättare sagt en gjort jag vet och många av er tänker säkert tankar som ”blablabla” och ” ja men du har ju en perfekt kropp, inte konstigt du är nöjd”! Sluta med det, för det är inte poängen! Poängen med detta inlägg är att vi på något sätt måste sluta bedöma våra kroppar som att det ena är bättre än det andra! Man behöver inte vara det ena eller det andra, man kan vara sig själv och se ut som sig själv och man måste INTE ägna hela sitt liv åt att förändra det till något som någon en gång påstått skulle vara bättre! PUNKT!

Mina allra bästa tips för att komma ifrån vikthets har jag skrivit i ett annat inlägg, här hittar ni det!

Du är fantastisk! Glöm inte det!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Har följt dig ett tag nu och måste säga att du är verkar vara en så grymt härlig tjej!! Stark och med fötterna på jorden. Men jag har en fråga, känner du att du har hittat en balans i livet gällande maten? Eller kommer det fortfarande perioder där du äter alldeles för lite eller hetsäter? Jag har jättesvårt att hitta en balans, äter jag nyttigt finns noll plats för ”onyttigt” och får jätteångest så fort rutinerna bryts, och om jag ska äta något ”onyttigt” äter jag typ upp hela ICA och får ännu större ångest efter det. Hur lång tid tog det innan det kändes okej för dig att äta ”lite av allt”? Tack för en grymt bra blogg!

  Julia 2016-08-21 10:50:56 http://nouw.com/juliaisabell
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej sötnos! Jag svarar jättegärna på dina frågor i ett helt inlägg, om det är okej ? 🙂 Tror många skulle uppskatta det. Stor kram!

   fiiaan 2016-08-22 22:11:04
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!