Må-bra tips: Egenkvällar

Det kommer bli ett litet tema denna veckan på bloggen, nämligen lite skillnad mellan att vara själv och att vara ensam. För mig har det alltid varit ett problem att hålla isär dessa två men många av er kanske känner igen känslan; det känns som man är ensammast i världen fast du har hur mycket fina människor som helst i din närhet. Skillnaden är ju att man inte är ensam, man är bara själv just då kanske.

För att få bukt på dessa känslorna kom jag och min psykolog överens om att jag skulle ha en egenkväll i veckan, minst! Att lära sig detta kanske låter enkelt men för en person som mig, som varken tycker om det eller är van vid det är detta en stor omställning, som med allt annat såklart.

Vi kom överens om att jag skulle ha en egenkväll och jag får göra ALLT förutom umgås med folk och jobba! Jobbet är lätt att man tar till när man väl är själv, det finns alltid något med bloggen som kan fixas eller något som behöver bakas men icke!

Istället har jag under dessa tre gånger städat, lyssnat på ljudbok, kollat film och badat, typ.Ja och pratat lite i telefon kanske. Det kanske egentligen inte var tänkt att jag skulle det men ingen är väl perfekt? 😉 Denna veckan tänker jag städa, fortsätta inreda här hemma, tvätta och faktiskt börja kolla på One Tree Hill igen 🙂

Vad tycker ni? Är egentid liksom högprioriterat i ert liv? Ge mig gärna tips på vad ni hittar på i så fall, kan vara skönt att variera sig lite 🙂

PUSS!

image

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Känner igen problemet med att vänja sig vid att vara själv. Skiljde mig för ca 2 år sedan och gick då från ett 13-årigt förhållande där man kommit hem till man och barn varje dag, till ett varannanvecka liv med barnen och ett jobb. Första tiden jobbade jag massor när jag inte hade barnen. (jobbar varannan helg) så de barnlediga helgerna jobbade jag. alla andra lediga barnfria dagar planerade jag in i förväg. Allt för att slippa va själv. Men med tiden så lärde jag mig (med en viss hjälp från min kurator) att pö om pö vara lite själv. Träna, läsa, börja följa serier och bara rå om mig själv. Nu har jag kommit till den punkten när jag verkligen uppskattar dessa dagar, kan tom längta lite. Så jag kan planera vad jag ska laga för nåt gott att äta, vilken film jag vill titta på, vilken bok jag ska fortsätta läsa. Ibland tar jag mig ett glas vin och har ”helg” mitt i veckan bara för att jag kan! I nuläget njuter jag även av dessa dagar och det är så skönt att kunna göra. Du kommer tids nog vara där du med! 🙂

  Anna 2016-09-21 21:23:05
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Wow Anna vad underbart att läsa! det är galet tufft i början. Speciellt när man aldrig uppskattat att vara själva. men jag håller med dej,det blir enklare och även jag börjar smått längta till dom kvällarna:) Även om jag fortfarande försöker planer in mycket för att slippa vara själv. Tack snälla du! Stor kram

   fiiaan 2016-09-23 07:05:04
   Svara
 • Jag brukar variera mellan olika saker.
  Bland annat tar jag en ”egentidsdag” och åker till mitt älskade Hjo över dagen och bara är, eller om jag är hemma så tar jag en promenad som jag avslutar med en god kopp kaffe på något café och tittar på folk :P.
  Eller så passar jag på att se filmer som min man inte annars är så förtjusta i men som jag
  älskar, eller läser en bra bok.
  Finns annat också som jag gör men det kan bli mkt att räkna upp 😉

  Emma 2016-08-31 11:20:24
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Åhhh låter ju riktigt härligt! Jag måste verkligen bli bättre på att läsa. Något jag bör prioritera, helt klart! Kram

   fiiaan 2016-09-04 09:55:22
   Svara
 • Egentid är något som jag inte reflekterat över speciellt mycket. Jag vet att jag behöver tid för mig själv för att inte bli sådär irriterad och arg på andra ???? jag märker tydligt t.ex efter en helg då jag och min sambo umgåts heeela helgen att jag behöver en stund för mig själv. ????
  Mitt tips till dig är målarböcker! Älskar johanna basfords böcker ☺ kunde aldrig tänka mig att jag skulle kunna slappna av så mycket eftersom jag är väldigt nogrann med allt, men jodå! ????

  Amanda 2016-08-29 23:15:21
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!