Kroppspositivitet har varken ideal, en särskild vikt eller storlek, där med basta!

Tema: Kroppsideal

Okej, låt oss ta upp detta!

Det är tydligen inte okej för mig i vissas ögon att förespråka kroppspositivitet, för jag är ju snygg? För jag har den perfekta kroppen? Det blir tydligen bara provocerande!
Så för att kunna förespråka kroppspositivitet behöver jag se ut på ett visst sätt ännu en gång alltså? Jag behöver alltså ha mer fett på min kropp, en viss storlek i jeans och väga över en viss gräns för att kunna förespråka kroppspositivitet? Ja du hör ju har det låter!

Vissa verkar fortfarande tro att ser man ut på ett visst sätt älskar man sig själv, ser man ut på ett annat sätt måste man må dåligt. Och det är här min absolut favvoord (NOT) kommer in, tjock och smal. Är man, vad som anses som smal i samhället är det omöjligt att kunna hata sin kropp. Är man däremot det som anses som tjock i dagens samhälle ska man hata sig själv och vilja förändra allt! Det är dock revolutionerande om en person som anses som tjock förespråkar kroppspositivitet, men jag, som anses som smal provocerar endast.

Är du så skev att du inte förstår att det inte handlar om detta? Det handlar inte om fettprocenten på kroppen, det handlar inte om storleken i jeans eller vikten på vågen. Det handlar om HUR JAG ser på själv, med vilka glasögon jag ser på mig själv. Att jag mått dåligt över min kropp är för vissa helt oförståeligt, men för mig är det inte alls konstigt. Vi är  ju fullt medvetna om att vi dagligen matas av bilden HUR vi ska se ut. Tycker vi då inte att vi stämmer in i den normen hur man bör se ut strävar man efter att förändra det och för många går det så långt att det blir en besatthet, som i mitt fall. Det har aldrig haft med att göra hur jag ser ut egentligen, det ha haft att göra med hur jag borde se ut för att passa in i dagens ideal.

collage

Så till dig som valde att lägga denna kommentaren på en av mina bilder, psykisk ohälsa, ätstörningar och liknande har sällan med att göra hur vi ser ut. Det har att göra med hur vi ser på oss själva!

Till er alla som dagligen kommenterar mina bilder, berättar om era problem och låter mig veta att det faktiskt är möjligt för mig att inspirera er, TACK! All kärlek till er, ni är helt fantastiska!! Till er som kämpar, fortsätt, ni är hjältar! Varenda en av er.

Kroppspositivitet har varken ideal, en särskild vikt eller storlek, kroppspositivitet är när du väljer att vara den du är!! När du en morgon väljer rätt glasögon att se dig själv med och närdu genuint älskar dej själv, för att du är genuin och perfekt, just the way you are!

PUSS!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Du är vacker och dina tankar är vackra , ärliga och fina.. Kämpa på och skit i vad andra säger.. kör ditt race..

  Christer 2016-09-05 07:20:58 http://www.christerholm.nu
  Svara
 • Jag har läst din blogg i lite drygt 1 månad nu skulle jag tro och jag vill att du ska veta att jag är SÅ glad att jag hittade din instagram/blogg. Jag kämpar just nu med en ätstörning och mår verkligen skitdåligt, det är en evig kamp mot mig själv känns det som. Mot ätstörningens hemska tankar. Men nu, nu när jag börjat läsa din blogg och följa dig på instagram så känns det verkligen som att jag kan klara det här! Jag har hittat kämparglöden i mig själv och du inspirerar mig och många andra tjejer till att försöka älska sig själva! Tack ska du ha för att du är så modig och stark och fantastisk!! Du ger personer hopp & tro. All kärlek till dig! Du äger! Supersnygg är du också !

  Felicia 2016-09-04 19:22:09 http://Nouw.com/feliciajernberg
  Svara
 • Du är otroligt vacker och vilken kropp sen! Men vackrast av allt vill jag säga att dina tankar är, så kloka och ärliga. Detta var precis vad jag behövde läsa efter att legat här hemma med i princip konstant panikångest i ett dygn över att fått höra hur otroligt elak och hemsk jag är, men från och med nu väljer jag istället att tycka synd om denna människa som inte ens känner mig och hålla mitt huvud högt. För fy vad jag är grym precis som jag är och jag älskar mig själv för det och har en sambo som älskar mig med mina fel och brister, det är de enda två saker som räknas!

  Charlotte 2016-09-04 18:14:22 http://resanmotformen.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!