Recept: Kladdkaka med jordnötssmörsgömma

DSC_0979

collage

DSC_0988

Goooodmorgon från Stockholm!

Ett tidsinställt inlägg från mig idag då jag befinner mig i Stockholm hos min Flisan. Ska absolut försöka blogga lite granna men har tidsinställt lite inlägg så ni inte ska gå sysslolösa 😉 Haha skojja bara!

Recept på kladdkakan jag bakade i söndags som förresten blev en riktigt höjdare! Så där perfekt kladdig, helt klart något ni bör göra i helgen. Finns det något godare än en perfekt kladdkaka egentligen? Jag tror faktiskt inte det!!!

Kladdkaka med jordnötssmör

3 ägg

2 dl mjöl

4 dl socker

150 g smör

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 nypa flingsalt

Valfri mängd jordnötssmör

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke samt de torra ingredienserna i en separat bunke. Häll sedan över de torra ingredienserna i sockerblandningen och häll sist i smöret och rör om ordentligt.

Smöra och bröa en springform och häll över hälften av smeten. Klicka ut jordnötssmöret och häll sedan över den sista smeten. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Den fastar till sig i kylen sen. NJUT!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!