Vad är kroppspositivitet?

Tema: Kroppspositivitet

Du fantastiska kropp. Att du stått ut med mig, mitt hat mot dig och all min så kallade misshandel mot dig.  För det är precis det jag har gjort. Bulimi, bantningsmetoder och förbud. Svält, hetsätning, perioder av ingen träning alls till perioder där allting handlade om träning och kost. Vart var balansen? Varför var allt svart eller vitt från att jag var 12 år gammal till 26 år gammal? Hur svårt ska det egentligen behöva vara! Jag har ju alltid egentligen vetat hur vi ska leva vårt du och jag, jag har ju alltid vetat vad du och jag mår bra av. Balans! Jag har alltid vetat att du mår bra av träning/motion och bra och hälsosam mat. Vi skulle ju varit ett team du och jag, något som du förmodligen alltid strävade efter, men det var jag, mitt huvud och min syn på mig själv som hela tiden satte käppar i hjulen för det där. Vi skulle ju varit ett team. Där det var helt okej för mig att käka godis i mellanåt, där det var helt okej för mig att käka  de där kolhydraterna som du alltid tyckt så mycket om men som jag motkämpat. För det skulle man ju bli tjock av?

Seriöst! Det som gällde var ju att antingen tränar man och äter sallad till varje måltid. Så lite och så snålt med kolisar som möjligt eller så käkade jag godis hela tiden, kass jäkla mat och rörde inte på mig alls. It is not logical. Inte för fem öre.

Att det sen tog x antal år för mig att inse detta, att inse att det finns ett liv där kroppspositivitet regerar. Där jag tränar/motioner lagom mycket, där vardagen består av mat som både jag och du mår bra av med inslag av livets goda så ofta jag vill och så ofta som vi mår bra av det! Där vardagen präglas av kärlek, inte bara till våra nära och kära som det tidigare varit, utan också till mig själv, till oss.  Positiva ord i spegeln, där vi behandlar oss själva så som vi behandlar dom i vår närhet. För inte skulle vi kalla vänner i vår närhet för fula, äckliga och odugliga. Nope.

kroppspositivitet

Det där Fia, det där är kroppspositivitet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!