”Jag jobbar för att en dag kunna ta mig över den mentala spärren, att älska mig själv och min kropp!”

Ett citat ur ett blogginlägg som JAG skrev den 29 september 2014, då jag faktiskt var sjukare än vad jag någonsin trodde. Inlägget hittar ni här!

Välmåendetext: Tema Mat!

Ni är såååå jäkla fantastiska med era kommentarer hörrni, hjälp vad ni är fantastiska! En kommentar fick mig att gå tillbaka lite i arkivet, närmare bestämt till september 2014. Way back in time kan man säga och det var längesen jag grubblade över min förra livsstil på detta viset som jag gjorde igår kväll när jag skrev detta inlägget. Det blev så verkligt när jag läste det, herregud det är JAG som skriver detta! Det är jag som här går på ett kostschema och påstår att jag mår bra utav det. Inlägget jag länkar ovan handlar ju för tusan om MIG!

Jag jobbar på att en dag kunna känna att; Åh gud vad jag är värd detta och sååååå gott detta var! Ingen ångest, inget lipande, ingen ånger, NADA! Bara total njutning!
Jag vill välja den hälsosamma vägen där det handlar om en härlig balans i livet med mat, träning, godis och kärlek. Jag kämpar för att en dag kunna ta mig över den mentala spärren, och vara stolt över mig själv och min kropp!

Jag tror att vi alla ändå må bäst av att äta allt, med måtta! Nu ska jag bara få mitt huvud att fatta det också!

blogger-image-1977420574

Från helt fel fokus….

collage

Till helt rätt fokus!!

Ja jag mår vara lite känslig och sådär härligt hormonell just nu men grät jag när jag läste blogginlägget eller? Svar JA, såklart på den frågan! Förstår ni att det går? Förstår ni att det är möjligt? Läs och förstå, det går! Till er som kämpar dagligen, som är där jag var för ganska exakt två år sen, KÄMPA! Snälla ni, för det går!

Det tog mig långt tid att ”få mitt huvud att fatta det också”, typ sådär 100 timmar med KBT och ett år senare (okej överdrift men ni fattar vad jag menar) men känslan av att läsa denna texten och inse att man har lyckats!

Mina vänner märkte det redan då. Mina riktigt nära vänner och min familj märkte det hela tiden. Oavsett mitt stora, skinande leende och allt jag sa förstod dom. Jag var en fånge i mitt eget så kallade ”välmående” och jag ville tro att jag mådde bra. För detta var ju hälsosamt? Sättet jag levde på var ju hälsosamt. I alla fall klassades det som det.  Ju mer jag tränade och ju mindre jag åt, desto hälsosammare var det i mitt huvud. Jag minns hur jag stolt visade upp kaloriräkningsappen för P (min dåvarande sambo) när jag låg så mycket minus som möjligt. Det vill säga hade jag ätit mina kalorier men tränat bort cirka 1000  av det var det positivt! Det fanns inte i mitt huvud att jag kanske borde ökat mitt matintag lite till!

Jag minns hur jag maniskt planerade min träning och hur jag skulle äta i veckan. – Vi ska ju på bio på fredag, ska jag ha min treatday då?, Fast vi ska ju till Värnamo på lördag och då blir det ju mys med godis och sånt, kanske bättre att ha treatday då istället? Fast då blir det ju ingen mysig bio om jag inte kan unna mej lite där?

HERREGUD!! Att jag kunde jobba samtidigt? Detta är ju ett heltidsjobb att gå runt och planera… Nästan!

Det är en fröjd att läsa, samtidigt som det är smärtsamt. Vad har jag utsatt min kropp för? Och mitt psyke? Hur långt ska det behöva gå liksom? Inte så här långt, det var för långt för längesen.

Det är en fröjd att läsa, då jag kommit så långt. Jag har uppnått mitt mål, förmodligen det bästa målet jag någonsin satt upp i mitt liv. Förr hade jag som mål att aldrig någonsin återgå till min gamla vikt. Well screw that, idag är mitt mål att aldrig någonsin leva mitt liv med sån självförakt och kroppsfixering igen. Mitt mål är att ta hand om min kropp på alla plan, mat och träning är inte ALLT och det kommer det aldrig någonsin bli igen!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Shit vad jag känner igen mig..särskilt när jag ätit lite för mycket onyttigt och tänker direkt att ”jaha bara o köpa större byxor nu” typ..
  Jag jobbar på att tillåta mig äta mer av det jag tycker om. Inte sitta och välja bort ex potatisen för att det är ju fyyyyylld med kolisar! Galet ju, sen att jag begränsar mig med bröd ex är ur ren hälsosynpunkt då min mage brakar annars..
  Tränar för att må bra, inte för att få ångesten att släppa, utan för att man faktiskt mår bra av det.
  Sen gillar jag alla dina recept på ”nyttigt” godis. Varför har man inte tänkt på dessa förut..helt galet gott ju.. Det gäller att hitta en balans, o de är inte alltid så lätt…men jag jobbar på det hela tiden, och lite framåt har jag iaf gått.
  Tack för en superinspirerande blogg 🙂

  Anna 2016-10-07 16:41:30
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Lycka att läsa det du skriver och att mina recept och texter kan hjälpa dig lite! Det gör mig otroligt glad. Stor kram och tack för din fina kommentar!!

   fiiaan 2016-10-08 11:15:33
   Svara
 • Sån himla inspiration är du!
  Givetvis känner man igen sig i så otroligt mycket, tyvärr!
  Men du sätter verkligen ord på allt man känner/tänker.
  Idag har jag dock inte ångest när jag äter bröd, godis, en sån där lite för god hamburgare eller den där extra påsen nötter!
  Men man jobbar fortfarande med spegelbilden av sig själv, älska det man ser och du gör det hela lite enklare!
  Älskar att läsa dina texter, dina inlägg på instagram och hur du förmedlar din positiva energi!
  Du ger så mycket ????
  Kram!

  Petra 2016-10-06 10:54:30
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Lycka att läsa detta! Tack! Det uppskattas ska du veta och det gör mig glad att jag med mina texter kan hjälpa fina du! Man kan inte jobba med allt på en och samma gång! Men det låter som du kommit en bit på vägen vilket är fantastiskt.
   Stor kram finaste du!!

   fiiaan 2016-10-06 11:00:54
   Svara
 • Känner igen mig såå mycket! Tack för att du sätter ord på det <3

  Kan inte du skriva ett inlägg om hur du tog dig igenom uppbrottet med din dårvarande sambo? Blev dumpad i lördags och har helt tappat livsgnistan. Vill bara vara med honom men det går ju inte.

  Kram <3

  Elin 2016-10-05 21:12:35
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Finaste du! Det finns inget jag kan säga som får dej att må bättre, det vet jag! Bara att jag är ett levande bevis på att man klarar det! Jag blev lämnad 1,5 månad innan mitt bröllop, det var bland det jobbigaste jag någonsin behövt genomgå, men det går! Jag har skrivit om det här i bloggen och även gjort avsnitt om det i podden, lyssna gärna på det! Stor kram

   fiiaan 2016-10-05 23:25:00
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!