De magiska kolarutorna

Säga vad man vill om hösten, det är mysigt och så absolut men vad tycker vi egentligen om mörkret? Njaaa jag gillar ju inte mörker av olika anledningar men det också ett problem när man ärjust bloggare. Why? haha svårt att få till snygga bilder på det man fotar alltså. Its hard you know 🙂 Älskar ju att fota. Lite frustrerande när man inte får till det pga av ljuset egentligen!

Så av just den anledningen har jag bakat lite nya grejjer men inte fått till någon snygg bild ännu så kör på ett utav mina absolut bästa recept i en sådär härlig repris. 🙂 Dessa kolarutor är magiska och jag tycker det är ett MÅSTE för er att göra dom. Perfekta till fika och mellis!

DSC_0399

Kolarutor

Botten:

2 dl mandlar

6 urkärnade dadlar

1/2 msk honung

1 msk smält kokosolja

Kolakräm:

10 urkärnade dadlar

1 msk honung

Några droppar vaniljarom

2 1/2 msk smält kokosolja

Gör såhär:

Botten:

Börja med att mixa nötterna till botten till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt sedan dadlarna, honungen och kokosoljan och mixa tills det blir en deg man kan arbeta med. Tryck sedan ut degen i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper och ställ in i frysen.

Kolakräm:

Mixa dadlarna, kokosoljan, vaniljarom och honung länge i en matberedare. Krämen ska bli en helt slät smet som smakar fantastiskt.

Ta ut botten ur frysen och smeta ut kolakrämen över. Ställ in i frysen en stund till tills krämen stelnat så att man kan dela kakan i rutor. Doppa sedan i smält choklad (jag använde denna chokladen). Förvara kolarutorna i kylen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!