” I vardagen ska sömn, vänner, familj och nöjen också få plats!”

En @IAMPROUD.se – story

Äta bör man, annars dör man, inte sant? Ni vet ju också vad jag anser om träning/motion, eller hur? Något alla behöver, i olika doser och former. Jag tycker att huvudsaken är att man tycker att det man gör är roligt. Hatar man gymmet, skippa det och gå på den där vattengympan du istället älskar. Hatar du att springa (som jag gör), skippa löprundorna och gå på det där danspasset du istället njuter av. Enklare än så kan det ju inte vara men tror att vi ALLA är överens om att motion är bra, eller hur?

Så hur tränar jag då just nu? Alltså… inte mycket alls faktiskt, om jag ska vara helt ärlig. Vi har pratat om det här med att lyssna på kroppen och jag har anammat det en senaste tiden. Jag vill inte vara den som går in i väggen innan jag är 30, helt inte efter det heller såklart men ja, ni förstår vad jag menar…

image

För ett halvår sen gjorde jag tvärtemot det alla sa, min psykolog,mina vänner, min familj. Jag tappade allt vad rutiner hette när jag mådde som sämst och jag har inte lyckats ta mig tillbaka helt. Jag sitter inte här och klankar ner på mig själv för hjälp vad jag har åstakommit mycket och kommit långt sen allt hände. Nästan lite för långt och lite för snabbt än vad jag kanske borde.

Men träningen har jag inte lyckats få till och vill ni veta varför? Jag orkar inte. Jag har en sömnbrist som går tillbaka så långt i tiden att när klockan ringer klockan 06 på morgonen orkar jag inte. Jag vill bara sova vidare och min kropp skriker efter dem där extra timmarna i sängen. Jag? Som har studsat upp klockan 06 när klockan ringer, ready to hit the gym, har inte den orken just nu och det är galet frustrerande. Frustrerande för jag vet att jag mår bra av det men också för att jag älskar det, för att jag tycker att det är kul.

I måndags bestämde jag mig dock, för att lyssna på kroppen även i detta fallet, för det är ju det man ska göra. Det handlar inte om att jag ska utesluta träningen helt, absolut inte. Dem dagarna jag orkar kommer jag träna, dem dagarna jag vill och behöver sova, kommer jag sova.  Fokuset denna veckan är helt att koma ikapp den sömn jag legat efter med i så många månader och då kan jag inte ställa kravet på mig själv att orka träna 6 gånger i veckan som jag kunde innan allt detta hände. Så är det bara. Något varje dag ska jag göra, promenader eller vad som helst men det måste inte vara gymmet klockan 06:00  de dagarna jag inte orkar!

Välmåendet sitter inte bara i kost och träning hörrni. Även om det är något jag belyser väldigt mycket här i bloggen så finns det så mycket mer i livet som spelar roll. Kosten och träningen är viktig, men den är långt ifrån hela livet. I vardagen ska sömn, vänner, familj och nöjen också få plats! Så är det bara!

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Du är så klok! Tack för dina inlägg, tack för alla dina ord. Detta var precis vad jag behövde läsa, fina du!

  Sally 2016-10-21 08:19:12
  Svara
 • bra inlägg

  Corina 2016-10-20 10:36:30 http://corinas.for.me
  Svara
 • Har du provat att ge yoga en chans som träningsform ? Jag hade själv svårt med maten, enorm ångest, ibs och trötthet. På sjukhuset sa min läkare att träna var bra för mig, dock inte i de mängder jag gjorde. Jag hade en stress 24 timmar om dygnet som tärde på mig enormt mycket och hon sa att om jag ska träna så får det vara yoga, att det skulle hjälpa mig. Först tyckte Jag det var helt idiotiskt för jag ville ju svettas och köra slut på mig själv. Men redan efter första gången var jag fast. Jag fick andas, släppa allt. Vara i nuet. Känna lugnet. Det har hjälpt mig så mycket. Nu kör jag yoga nästan varje dag. Ibland 15 minuter, ibland 30, ibland en timme. Ibland med ”yoga with adriane” på youtube, ibland själv. Och de dagar jag är så stressad att jag knappt vet vad jag heter, till och med de dagar kan jag andas. Kanske värt att prova !

  Ta hand om dig och Tack för peppande ord och en viktig blogg !

  Maja 2016-10-20 08:06:33
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Jag har testat yoga! Och jag älskar det jag med. Men har ändå svårt att styra tankarna. Är nästan omöjligt för mig att bara vara i nuet just nu. Men det är något jag verkligen har bestämt mig för att testa. Jag måste börja ta detta allvar nu men redan nu känns det som att sömnen blir bättre.
   Tack snälla söta du! stor kram

   fiiaan 2016-10-23 14:41:01
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!