Recept: Kladdkaka med minttryffel

DSC_0902

collage

DSC_0948 DSC_0954

Med chokladens dag imorgon samt kladdkakans dag i ryggen kan det väl vara lämpligt att delge er receptet på denna godingen? Alltså den har gått hem hos ALLA! Vänner, kollegor, mig själv och ja, alla! Perfekt kladdig och helt jäkla underbar. Ni MÅSTE ju baka den förstår ni väl??

Kladdkaka med minttryffel

4 ägg

4 dl socker

1 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 g smält smör

1 nypa flingsalt

1/2 burk sötad kondenserad mjölk

Minttryffel

200 g Marabou mintkrokant

1/2 dl grädde

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna lite. Rör ihop äggen och sockret i en bunke och blanda de torra ingredienserna separat. Rör sedan ner de torra ingredienserna i ägg blandningen och häll sist i smöret. Blanda med sked till en slät smet.

Smöra och bröa en springform och fördela ut smeten. Häll sedan över den kondenserade mjölken och bred ut den över hela kladdkakan. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Jag hade min inne i 22 minuter och den blev perfekt. Den ska vara lös i mitten när den tas ut ur ugnen.

Ta ut kakan i ugnen och låt den svalna i kylen i minst 4 timmar. Gärna över natten för att få den riktigt perfekt.

Chokladtryffeln görs innan servering. Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen och rör tills du fått en slät tryffel. Ta av från plattan,låt svalna lite grann innan du brer över tryffeln på kladdkakan. Låt svalna en stund i kylskåpet så chokladen stelnar något innan servering.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!