Recept: Gluten och mjölkfria amerikanska pannkakor

collage

DSC_1131

DSC_1151

Godmorgon onsdag 🙂 Nu kommer äntligen receptet på helgens amerikanska pannkakor! Då Sanna är känslig mog både gluten och mjölk samt mjölkprotein fick det bli pannkakor utan dessa ingredienser och det gick ju alldeles utmärkt 🙂

Gluten och mjölkfria amerikanska pannkakor

3 1/2 dl glutenfritt mjöl från Finax

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 msk strösocker

2 msk vaniljsocker

2 msk rapsolja

2 1/2 dl kokosmjölk från Alpro

1 ägg

Olja till gräddning

Gör såhär:

Blanda mjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop oljan med mjölk och ägg i en separat bunke och rör sedan ner allt i mjölblandningen.

Grädda pannkakorna i en medelvarm stekpanna och servera dem varma direkt efter stekning. Pudra över lite vaniljsocker och servera med Frozen Yoghurt från Yollibox. Så magiskt goda. Ett tips om ni inte testat dem.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • […] Likaså brunchen ovan, please sooon again känner jag när jag ser bilden!! Recept på pannkakorna här, kladdkakan här och hasselnötsbräcken […]

    Tack november 2016-12-02 06:24:04 http://fiiaan.se/2016/12/02/tack-november/
    Svara
  • Ääääntligen haha 😀
    Tror du man kan använda mandel- eller kokosmjöl??:)

    Evelina 2016-11-23 09:17:17
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!