Vad är en vanlig kropp?

20160904_2020 Fotograf Emy omgjord

En @IAMPROUD.se – story!

”Aldrig bilder på några vanliga kroppar”. Men vad är egentligen en vanlig kropp då? Hur ser en vanlig kropp egentligen ut? Hur definieras en kropp som vanlig? Anledningen att jag frågar och tar upp detta är efter en kommentar på instgram som jag tyckte var ganska intressant.

Kommentarer som jag tidigare har fått har ju alltid varit att det inte är konstigt att jag är nöjd med min kropp, den är ju trotsallt perfekt! Jaa, alltså i mina ögon är den perfekt. Den är som jag brukar säga perfekt operfekt. Den är perfekt just för att den är min, just för min bristningar på höfterna och låren, just för min leverfläck på magen, mina höfter och min rumpa. Den är ju jag och helt unik, så ja, den är perfekt i mina ögon.

Men efter att ha fått en kommentar som löd; ”Det läggs aldrig upp bilder på vanliga kroppar” blev jag lite konfunderad. Okej, så vad är en vanlig kropp? Ser en vanlig kropp ut på ett speciellt sätt eller är det något som jag personligen har missat? För mig finns det nämligen ingen ”vanlig” kropp, eller så är kanske alla kroppar vanliga egentligen. Ingen kropp är ju den andra lik, så hur ska man då kunna definiera en vanlig kropp undrar jag?

Stora bröst, små bröst, breda höfter, smala höfter, mer eller mindre kroppsfett, bruna ögon eller blåa ögon, lår som nuddar vid varandra när man går eller lår som inte nuddar vid varandra när man går… Det är just dem här sakerna som gör oss unika. Vi borde anamma just detta! Ändå är det de vi själva utsätter oss för så ofta. Det finns så mycket som är fel här i världen men våra kroppar är inte en av dom sakerna. Thats for sure! Vi ser alla olika ut av en anledning hörrni och det bästa vi kan göra för oss själva är att vara så jäkla stolta över oss själva och ösa över kärlek över oss själva. Varenda en utav er är unik och det är inte mycket i världen idag som är det längre, men du är! Och det är just av den anledningen du är värd att älska dig själv!

Så vad är en vanlig kropp? Du kan välja att se det hur du vill. Antingen är alla vanliga eller alla ovanliga, men en sak ska du veta, det finns inte en speciell kroppstyp som är rätt och en speciell kroppstyp som är fel. Alla är vi perfekt operfekta. DU ÄR RÄTT!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!