Recept: Mintkakor

I samarbete med Nick´s.

DSC_0624 DSC_0632

Mintkakor

1 äggvita

6 droppa pepparmintsarom

3 dl sukrin melis

Garnering: Mörk stevia choklad

Gör såhär:

Vispa äggvitan med elvisp till ett skum och droppa ner pepparmintsarom.

Vänd ner florsockret och jobba ihop smeten till en deg som går att kavla ut. Strö sedan lite florsocker på bakbordet och kavla ut degen så den blir cirka 1 cm tjock. Tryck ut runda kakor med en pepparkaksform (eller som jag, använde en gammal liten glasburk då jag inte hade en rund pepparkaksform). Tryck ut så många kakor som möjlig och rulla sedan ihop degen igen och gör om samma sak på nytt tills degen är slut. Jag rullade resterna till små kulor. Lägg kakorna i frysen och smält stevia choklad över vattenbad. Doppa sedan kakorna i choklad, lägg dem på ett bakplåtspapper och låt överbliven choklad rinna av. Låt kakorna och kulorna stelna i kylskåpet, packa sedan ner dem i en burk och förvaras i kylen men funkar lika bra att frysa ner.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hur långt innan jul kan dessa tillverkas om de ska förvaras i kyl?

  Anna 2017-11-22 21:06:46
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hmm jag skulle säga att man absolut kan ha dem någon vecka i kylen utan problem. De går även att frysa in 🙂
   Kram

   fiiaan 2017-11-23 09:21:53
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!