Balansen!

En @IAMPROUD.se – story!

Jag trodde verkligen jag skulle hitta den, bara jag fick väga 65 kg skulle det lösa alla mina problem. Det skulle dämpa all ångest, det skulle lösa alla tankar kring hurvida jag kände över min kropp men framförallt skulle det hjälpa mej att hitta balansen. Den berömda balansen som jag sökt jag vet inte hur länge!

image

Egentligen var det nog alltid den jag sökte faktiskt. Jag har faktiskt alltid vetat ganska exakt hur jag vill leva mitt liv. Resa mycket, kunna njuta av allt jag älskar att göra, kunna äta det jag tycker om utan att grubbla så kring det och hitta någon form av träning som jag faktiskt tycker är rolig. Jag har alltid blivit lätt insnöad på grejjer och testar jag något testar jag det verkligen fullt ut. Har jag inte snöat in på inredning har det varit träningskläder eller annat. Likadant var det när jag börjat med dieter, någon balans har liksom aldrig funnit. Antingen är det överätning som gäller eller rent av svält.

Vad är då balans? Ja det kanske är olika för alla men för mig är det ganska självklart. Jag pratar ofta om kroppspositivitet och välmående och för mig handlar allt om att må bra både psykiskt och fysiskt. Förväntningarna jag hade på att väga 65 kg var just balans. Jag tränade och åt bra, hur är det ens möjligt att må dåligt då? Jag ifrågasatte mig själv flera gånger och jag kunde inte förstå vart det blev så galet fel.

Balans är för mig när man kan njuta av att vara just närvarande. Att kunna njuta av en resa man är iväg på, att kunna träna helt utan ångest iblandat och att kunna äta det jag vill när jag vill utan att känna skuldkänslor både innan och efter. Att kunna träffa vänner och släkt varvat med att jobba, blogga, baka och fota. Att kunna ligga en kväll i tv-soffan utan att göra något alls medans vissa kvällar är proppfyllda med saker att göra.

Vi fokusera stort på vårt yttre välmående idag, träning och kost men glömmer ofta bort att vårt inre faktiskt också behöver omhändetas. Och det välmående kan inga mått eller kilon styra, det handlar om att göra saker man älskar och som man faktiskt trivs med. Inget annat.

Det hörrni, det är den berömda balansen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!