Jag hade velat va din vän redan vid 12 års ålder!

En @IAMPROUD.se – story!

Tjock, fet, ful, äcklig, vidrig, grotesk, benig, smal, hemsk, vedervärdig, värdelös! 

Är det seriöst ord du skulle kunna säga till din allra allra bästa vän?

image

Du har fått utstå så mycket! Självhat, förakt, misshandel och ord. Jag har inte kunnat med att ta några vackra ord i min mun när det kommer till dig, jag är inget vidare på att ljuga som sagt. För det är så det har känts. Förr kunde jag försöka. Jag kunde försöka säga de där vackra sakerna, men vad hjälper det när det inte är så jag tycker? Alla i min närhet är vackra med fantastiskt kroppar. Jag kan till och med tycka att personer med kroppar liknande min egna ser helt fantastiskt ut. Men du, tjock, fet, ful och äcklig, det är vad du är.

Det är först nu jag kan förstå allt du faktiskt gjort för mig. Du har stått ut med ALLT. Du har stått ut med mig de gångerna jag valt att inte behålla min mat och legat med huvudet över toastolen för att bli av med ångesten. Du har stått ut med svält, hetsätning, 100 olika bantningsförsök, överträning och våld. Men framförallt har du fått stå ut med de mest elaka ord man kan tänka sig. Det har du inte förtjänat! Inte någonstans!

Hade jag kunnat hade jag rest tillbaka i tiden och försökt rädda dig från allt ont du har genomgått. Jag hade velat vara din vän redan vi 12 års ålder och jag önskar att det inte hade tagit oss 25 år för att hitta den relationen vi har idag. De säger bättre sent än alltid, ja visst är det så men tänk vad mycket vi hade kunnat njuta av tillsammans om vi bara varit vänner.

Nu, många många år efter förstår jag ju. Du har aldrig någonsin varit något av de orden ovan. Du har aldrig någonsin varit värdelös,meningslös, äcklig eller ful. Du har varit unik, vacker och perfekt i alla aspekter.

Hade jag kunnat hade jag rest tillbaka i tiden för att berätta att bristningarna på höfterna är en del av dig! Jag hade velat förklara hur mycket viktigare saker det finns att lägga fokus på i livet än vikttänk och konstanta tankar kring bantning och dieter! Jag hade berättat att ett mellanrum mellan låren inte är något att sträva efter då alla inte ens kan få det. Det är ingen tävling i vem som har minst fett på kroppen. I slutet handlar det om att ha levt ett gott och lyckligt liv och uppfyllt alla drömmar man drömt om. Inte vem som var smalast och lyckats svälta sig själv som mest under livet!

Att acceptera är kanske det svåraste, det borde verkligen inte vara det men så är det. Visst är det konstigt. Förutsättningarns för ett lyckligt liv finns och vi väljer att fokusera på helt fel grejjer! Acceptera älskade du! Du är du. Acceptera dej själv precis som du accepterar dej själv! Du är vacker och du duger! Slösa inte mer tid på att va ovän med din kropp! Den är du och borde vara din allra bästa vän!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!