God Jul bästisar!

DSC_2473
imageGod Jul vackra fina du!

Julaftons morgon, so it is. Det är något speciellt med den ändå. Förväntan som sitter kvar sen barndomen liksom.

Jag tänker upprepa en sak för er idag, jag vill nämligen att ni ska lägga fokus rätt idag, inte bara idag för den delen utan för alltid. Men idag är en perfekt dag att börja! Läs det jag skriver nedan, repetera det och snälla , testa. Vikt och träning är inte det viktigaste i livet och låt inte det vara det framöver heller. Läs, repetera och handla bästa du!

Kanske vaknade du med ångest? Eller va det första du gjorde kolla dej i spegeln och säga de hemskaste orden om dej själv någonsin? Eller var det första du gjorde att väga dej för att sedan dömma ditt eget värde i en siffra?

STOPP OCH FETING BELÄGG!

Gå genast tillbaka till sängen och börja om! De gamla rutinerna ovan gäller inte längre. Nej nej, från och med idag blir det ta mig tusan ändring.

Lägg dig igen, slut ögonen och vakna upp på nytt. Är ångesten där, tänk på allt fantastiskt du har i ditt liv. Tänk på dina vänner, din familj, flickvän/pojkvän, alla dina drömmar, allt du vill göra. Kort och gott, allt som gör dig glad.

Gå till spegeln och säg minst 5 positiva saker om dig själv. ( Min lista på 10 saker hittar ni här) Upprepa dessa sakerna när du sätter på kaffebryggaren och brygger dig en god kopp kaffe, eller tar dig till toaletten för att duscha. Skippa vågen, känner du dej riktigt redo, kasta den, du behöver inte den längre. Ditt värde sitter nämligen inte i din vikt, inte idag och inte imorgon eller dagen efter det heller. Så det så!

 5 tips för ett kroppspositivt tänkande i jul!

 1. Acceptera och gå vidare! Ångest och känslor är inget vi kan styra över. Däremot kan vi styra om vi väljer att lyssna på tankarna eller agera på känslorna vi har. Våga trotsa! Våga sätta ner foten när elaka tankar och jobbiga ångestkänslor kommer. De är inte sanning.
 2. Fokusera på det som är viktigt! Jag lovar att om det hade gällt din kompis hade du gett henne/honom tipset att bara fokusera på att njuta. Att vikten är helt oviktig och vad du äter under julen inte påverkar dig negativt. Du vet det innerst inne och våga säga ifrån till gubben som säger annorlunda.
 3. Ge dig själv den finaste gåvan du kan tänka dig! Visst är julen en tid att skämma bort andra men lika mycket dig själv. Köp en julklapp till dig själv eller skäm bort dig själv på något annat vis.
 4. Skippa vågen! Japp, en återkommande punkt i mitt flöde men det är för att jag tycker att vågen är så förbannat meningslös. Den förstör mer än vad den gör nytta verkligen. Kanske det ska vara julklappen? Att bokstavligt talat kasta ut den genom fönstret?
 5. Screw kaloriräkning! Nu har du väl världens chans att sluta räkna kalorier? Det finns så mycket god mat framför dig som du SKA avnjuta utan någon som helst ångest! det har jag bestämt! Därför är det ju alladels perfekt att börja nu, det är nämligen alldeles för många olika maträtter för att du ska orka lägga in dom i appen. Så Let it goooooooo!
 6. Ett bonustips! Jag vet att ni säkert tycker såhär; Ahhh men det är lätt för henne att säga! Mmm kan man tycka men till sanningen hör att jag själv har levt med exakt de tankar,känslor och ångestattacker som jag beskriver ovan. Så jag vet hur det är och jag vet att det inte är enkelt. Men det går. Och jag önskar er all den lycka som finns efter detta!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!