I samarbete med NutriNick.
Godmorgon favvosar.
Gick upp i ottan igår och ställde mej vid matberedaren och gjorde Nutella. Well hellooo säger vi till den, så himlans god! Detta är lyx för mig, att kunna käka frukosten i sängen och piffa till den lite extra varje morgon. Då njuter man verkligen 🙂
Lyxig Nutella
200 g hasselnötter
80 g mörk steviachoklad (här)
40 g ljus steviachoklad (här)
1 tsk sukrin (här)
1 tsk kakao
1/2 dl rapsolja
1 liten nypa salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 g. Rosta hasselnötterna i 15 minuter, rör om i mellanåt så det inte bränns.Smält chokladen över vattenbad under tiden.
Skala sedan hasselnötterna (ta bort skalet) genom att lägga dem i en handduk, vira om och sen rulla mot varandra. Skalet faller då av superlätt.
Lägg nötterna i en matberedare och mixa. Nötterna kommer först finhackas, men mixa på ett tag så kommer nötterna släppa ifrån sig fett som gör allt till en typ av smör. Fortsätt då att mixa ännu mer.
Tillsätt sedan kakaon, salt, olja, sukrin och den smälta chokladen och mixa allt till en slät smet. Häll sedan över på burk och förvara i rumstemperatur i cirka 1 månad.
[…] Nu var det längesen igen, som jag gjorde Nutella alltså. Jag har aldrig varit förtjust i köpenutella, men ack så god min egen är när jag gör den!! Har ni testat den? Älskar att den blev helt perfekt senast och att man helst bara trycker burkens innehåll med sked, direkt ur burken. Receptet hittar ni här. […]
[…] Recept här! […]
Tog inget alls…men ja dör alltså!! Varför har jag inte gjort detta förut??? Oh lord va gott!!
Ja den är verkligen helt fantastisk!! Mums säger jag bara 🙂
Vill testa, men har bara sukrin mellis hemma. Tror du de funkar oxå? 🙂
Ja men testa vettja, tror säkert det funkar lika bra 🙂
Så gott
Denna är helt fantastisk. Står seriöst vid kylen och äter direkt ur burken!;)