Fokusera på vad som är viktigt i livet!

En @IAMPROUD.se- story!

Januari är här. Månaden som förmodligen är känd som bantningen och träningens startmånad. Löpsedlarna fullständigt svämmar över med bantningstips och gymmens löpband är det kö till alla kvällar i veckan mellan klockan 16:00- 21:00 fram till mars ungefär. Och det är väl bra, problemet är syftet. Varför gör vi det?

Tror det flesta känner igen sig? Det är ju en nystart på året och man har som nyårslöfte att tappa 10 kg fram tills semestern börjar. Man går all in med träning, kaloriräkning och allt annat sätts åt sidan. Till en början är det kul, vi tappar i vikt och mår bättre. Men efter ett tag tryter motivationen och fram i mars är det inte roligt längre. Varför? Jo för livsstilen du kastat dig in i är förmodligen inte hållbar och vi inser hur mycket vi faktiskt offrar av livet för att orka ha konstant fokus på träning.

Jag är för träning och hälsosam mat! Vi MÅSTE röra på oss och vi MÅSTE äta bra mat för att vår kropp ska må så bra som möjligt. Det vi INTE måste är att alltid fokusera på detta. Ett beteende som detta är inte ohälsosamt så länge man känner att man är tillfreds psykiskt. Det är när psyket börjar ta stryk och när vi inser att vi inte lever längre, utan att livet faktiskt går ut på att träna och räkna kalorier som detta beteende blir ohälsosamt. När man tackar nej till en spontan fika med vännerna för att du redan uppfyllt din kvot av kalorier idag eller när du får ångest för att du missar ett endast litet träningspass en dag och du istället kompensationstränar eller till och med svälter dig med total rädsla för att lägga på dig några kilon.

Allt detta för att förändra oss själva. Allt detta för att väga en specifik siffra på vågen. Inte i allas fall, men i mångas. Borde inte syftet vara att leva länge? Eller att må bra i helhet?  Du har nämligen inget du behöver förändra med din kropp fina du, för du är helt perfekt.

Det är så lätt att falla in i detta. Jag har upprepat detta en miljon gånger, jag vet,men jag har varit där. Och det slutade med kostscheman och ingen spontanitet i vardagen what so ever! Där tanken på att missa ett träningspass gav extrem ångest, där jag vägde mig kanske 10 gånger om dagen och hade som mål att äta  så lite som möjligt varje dag, aka svälta mig. Allt för att nå målet, 65 kg. När det väl uppnåddes mådde jag sämre än någonsin, så inte värt det.

Ge dej själv ett kroppspositivt löfte iår. Välmåendets år 2017 är här, se till att må bra både psykiskt och fysiskt, inifrån och ut.

Du är grym och behöver inte ta åt dig av löpsedlar och nyårslöften omkring dej, du duger!

DSC_1031

IAMPROUDS 5 bästa tips till ett kroppspositivt 2017

1. Skippa vågen!
– Kan vara det svåraste men tror den absolut viktigaste punkten. Vikten är inte viktig!!!
2. Välmående är så mycket mer än bara mat och träning.
– Fokusera på allt som är viktigt i livet. Det ska finnas plats för vänner, familj, resor och annat. Lägg inte för stor fokus på träning och mat. Livet består av så mycket mer.
3. Se din kropp för vad den är, inte för vad den inte är.
– Vi är duktiga på att klanka ner på oss själva och alldeles för dåliga för att ge oss cred för hur grymma vi faktiskt är. Se alla dina positiva egenskaper och berätta dem för dig själv. Du är grym!
4. Omringa dig själv av positiva människor.
– Umgås med männsikor som får dej att må bra. Bort med energitjuvar och annat som tar din tid nu.Det är dags att få tillbaka lika mycket som du ger!
5. Välj kläder DU trivs i.
– Varför försöka kränga på sig en storlek för liten i jeans när du kan dra på ett par sjukt snygga brallor i en storlek som faktiskt passar? Storleken är trams och vi borde inte bry oss om den alls. Använd kläder du trivs i, kläder som får dej att känna dej alldeles fabulous.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!