Hur planerar jag mina dagar/veckor?

Nej men här kommer det då, inlägget ni frågat efter ett tag nu. Någon sa bättre sent än aldrig och det faktiskt inte alltid sant MEN här kommer det iaf.

A och O för att min planering ska gå ihop sig är en almanacka! Jag klarar mig inte utan den och kan inte lova någon någonting förens jag har kollat i den och stämt av så allt är okej. Jag vet att min chef tycker jag är galet omodern och frågar ständigt  ; Varför har du inte din almanacka i telefonen?

Okej 1. Jag gör ALLT annat i telefon, jobbar, ringer och är anträffbar, det är skönt med en fysisk almanacka för att komma bort från det tekniska lite (hälsar butiksbiträdet på Teknikmagasinet)

2. Det är mer personligt. Jag designar mina almanackor själv via peronligalmanacka.se (inte sponsrat inlägg) och jag totalälskar det. Jag sätter en personlig touch på året på något sätt och jag blir glad av att titta på bilderna.

IMG_20170112_092325

Almanacka har blivit obligatoriskt för mig sen några år tillbaka. Ska man hålla reda på tre jobb, dejter med vänner, middagar, psykologbesök, träningspass och allt där i mellan behöver jag det och det har suttit i enda sen jag pluggade egentligen.

Jag använder söndagarna till att planera upp kommande vecka. Då planerar jag hur jag ska lägga upp dagarna, vilka dagar jag ska blogga om vad, vilka recept jag ska baka, när jag ska fota det jag har bakat, vilka dagar det passar bäst att träna, vilka dagar vi ska jobba med IAMPROUD samt hur arbetstiderna på TM ser ut.

På söndagarna brukar kalendern vara rätt tom, men på måndagen börjar det fyllas på för då planeras det in vilka dagar jag ska träffa vänner och vilka dagar vi ska podda med mera.

Låter kanske supertråkigt och jättestrukturerat, så illa är det inte. Jag älskar fortfarande att vara spontan och kan vara det till en viss gräns men som ni säkert förstår är det inte alltid enkelt att vara det med tre jobb och allt man vill hinna med utanför det. För jobbet är faktiskt inte allt, och det vill jag inte heller att det ska vara. Hur jag dock skulle hinna med en pojkvän i allt detta kan jag bara inte förstå? Så tur är det ju att man bestämt sig för att inte dejta just nu, har nämligen inget att jag vill prioritera bort som det ser ut just nu, för faktum är, att jag älskar mitt liv just nu!

IMG_20170112_092249

Hur ser en typisk måndag ut för Fia då?

Ja men typ såhär:

06:00 : Klockan ringer och ja,hade detta varit Fia för 1 år sedan hade hon studsat upp ur sängen. Så är tyvärr inte fallet pga mörkret, jag snoozar tills klockan är 07:00 ungefär.

07:00: Morgonkaffe dags. Jag studsar i mina ylletofflor och går ut i köket, ger Elsa ny mat och fräscht vatten och sätter igång kaffet. Kollar igenom instgram, dricker kaffe och njuter i si sådär 45 minuter.

07:45: Träning!

09:00: Jobbdags! Här börjar bloggandet, bakandet, mailandet och fotandet. Då har jag skrivit en lista vad jag ska göra denna dagen i min almanacka och när jag har gjort det, stryker jag det på listan och går vidare till nästa grejj. Med paus för frukost här också såklart!

12:00 : Dags att traska till TM och jobba mellan 12:30-16:30

17:00: Kaffe hemma och lite mer jobb. Fortsättning på det som inte hanns med i morse.

18:30: Veckohandling! Jag handlar en gång i veckan och då har jag bestämt innan vad jag ska käka i matlådorna samt till middagen på kvällen.

Resten av kvällen spenderas med matlådefix, instagramjobb samt avkoppling

IMG_20170115_171152

 Hur strukturerar ni upp dagarna för att få livet att gå ihop? Kanske har ni bra tips?

PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!