Ska jag seriöst ligga på min dödsbädd och se tillbaka och inse att jag levt ett liv styrt av träning och kalorier när det finns 10000 andra saker jag vill göra?! NOPE!

En @IAMPROUD.se – story.

Ett år sen… Ett år sen jag tackade för mig på ätstörningsmottagningen i Halmstad. Ett år jag fick svart på vitt att jag uppnått alla min mål när det kom till hur JAG ville leva mitt liv när det kommer till mat och träning. Det är också två år sen jag var sjukare än någonsin hörrni. I asien 2015, på livets resa mådde jag sämre än jag kunnat ana och 6 månader efter det bestämde jag mig. Nu får det fan räcka! Jag vet att vi har diskuterat detta innan, att det låter så enkelt och det är enkelt för mig att säga bla bla bla… Men vet ni en sak, detta beslutet är minst lika enkelt att ta som dem du tar när du konstant tvingar dig själv till svält och hetsträning. Det fungerar på samma sätt. Det svåra här är att erkänna för sig själv att man har problem och att acceptera att man har det.

Låt oss ta en tillbaka blick, back to 2015 där allt faktiskt startade!

collage1

För mig var det en konstant kamp, allt jag ville var ju att må bra! Den där strävan, den där viljan att väga 65 kg tog mig så långt som till ätstörningmottagningen. En tydlig bild har jag alltid haft, hur jag velat leva, hur jag velat må. Ångest kommer jag alltid att få leva med, ångest är och har varit en stor del av mitt liv sen jag var 10 år gammal. Till en början trodde jag vikten var lösningen på detta. Tappade jag bara kilo på kilo skulle jag till slut känna acceptans till mig själv, till min kropp. Allt var en strävan efter att inte vantrivas, att inte äcklas av sig själv så fort man tittade sig själv i spegeln. Det gick fel.

Spegel, spegel, spegel, våg,våg, våg. Ni förstår, jag kunde inte passera en spegel utan att granska, utan att klämma, utan att känna på magen, på rumpan, på låren. Var verkligen den här fettvalken här för tio minuter sen? Hade jag verkligen inte lite mindre lår igår ändå?

10 gånger om dagen kunde jag stå på vågen. Hade jag gått upp nu efter kvargen jag åt? Eller hur blir egentligen resultatet av svält, har jag gått ner?

Kalorier räknades, magen, rumpan och låren mättes, träningsscheman skrevs, kostscheman skapades och vågen spökade, konstant! På bilderna ovan fanns det inte utrymme för andra tankar än det vi snacka om nu. Sola på stranden, absolut, super skönt men det var aldrig någon avkoppling. Out of nowhere kunde jag fråga Patrik flera gånger om dagen hur jag ska träna imon för att tappa så maxat i kilon som möjligt, och missade vi ett träningspass, ajajajaj det fick absolut inte hända!

Att jag bara fick nog en dag vet jag faktiskt inte hur det kommer sig. Någon styrka fick jag i alla fall sent from above och tanken på att leva såhär för alltid skrämde mig. Ska jag seriöst ligga på min dödsbädd och se tillbaka och inse att jag levt ett liv styrt av träning och kalorier när det finns 10000 andra saker jag vill göra?! NOPE!

ENOUGH IS ENOUGH!

collage1

 Målen vi skrev första dagen på ÄM var bland annat att jag ville kunna njuta av livet utan att konstant tänka på mat och träning. Jag vill fortfarande träna och jag vill fortfarande äta bra mat, men jag vill inte att detta ska bli en sån besatthet att det tar fokus från allt annat som också är viktigt i livet. Där är jag idag, och där var jag då, i januari 2016 och det har faktiskt inte funnits en enda tanke på återfall från min sida. Jag lever.

Smalare på bilderna ovan? Tro fan det, jag åt inget fina ni! Jag svälte mig så hårt att hela jag började lukta ammoniak och kroppen var konstant hyper!

Egentligen handlar det inte om utseende i detta inlägget, faktiskt inte alls. Det handlar om att siffran 65 kg förstörde mitt liv under en lååång lååång period. Detta inlägg handlar om att vara smalare inte alls gjorde mig lyckligare och jag vet att det är precis det många av er tror. Jag vill bespara er all den energin, all den ångesten och få er att förstå att INGET sitter i vikten, allt sitter i huvudet på dig. Med några extra kilon på magen och betydligt rundare höfter är jag ett bevis på den ”hälsosamma” livsstilen inte alltid är så hälsosam. 10 kg mindre trodde jag skulle ge mig 10 gånger så mer lycka, ack så fel jag hade. Pluset på vågen har gjort mig gott, jag lever, jag mår bättre än någonsin och det önskar jag att du ska få göra också.

Förstår du vad jag menar? Du behöver inte gå ner x antal kilo, du behöver inte svälta dig själv, du behöver inte kritisera och hata dig själv. Det är inte vägen till självkärlek. Vägen dit är acceptans, förståelse och självförtroende. Acceptera dig själv för att du är du, förstå att du duger precis som du är och tro på dej själv. Du är unik, ingen i världen är dig lik och det är precis så det ska vara.

Livet är nu, se till att lev det liv du vill och det liv du drömmer om!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Mitt namn är lilian N.This är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gjort mig genom att hjälpa mig att få min fd make tillbaka med sin magi och kärlek stava. Jag var gift i 6 år och det var så fruktansvärt eftersom min make var verkligen otrogen mot mig och söker för en skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sin ex tillbaka och hjälpa fastställande relationship.and göra folk att vara lycklig i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sedan söka hans hjälp, men till min största förvåning han berättade att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här är jag nu fira eftersom min man har förändras helt för gott. Han vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan min nuvarande. Jag är verkligen njuter av mitt äktenskap, vad en stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru är verkligen en riktig spell caster. Behöver du hjälp sedan Kontakta LÄKARE SAGURU NU via e-post: [email protected] eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på problemet och att du känner lycklig i din relationship.and hans också perfekt i
  En kärlek stava
  2 WIN EX TILLBAKA
  3 FRUKT AV SKÖTE
  4 PROMOTION SPELL
  5 SKYDD SPELL
  6 BUSINESS SPELL
  7 BRA JOBB SPELL
  8 LOTTERI SPELL och DOM CASE SPELL.

  lilian nikky 2017-04-04 21:41:07
  Svara
 • Gråter när jag läser det här, för det är min vardag idag. Varenda ord du beskriver känner jag igen mig i. Stressen… får konstant höra att jag är så duktig som tränar jämt och att jag äter bra. Men känner mig allt annat än duktig, känner mig riktigt värdelös. Tack för att du delar med dig, att se att du kommit ur det här ger mig lite hopp.

  Linn 2017-01-29 23:21:30
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Åh finaste du!! Glad att det berör men samtidigt så ledsen för det du går igenom. Jag vet ju precis hur det känns. Jag hoppas att jag kna inspirera dig så mycket att du vågar ta dig ur det. Det för det går och det är värt allt slit finaste du. Stor kram <3

   fiiaan 2017-01-30 07:48:13
   Svara
 • Detta inlägget kändes precis som mitt eget jag skrev för ett par dagar sen. Och de är så sjukt viktigt att prata om, för de pratats alldeles för lite om det. Den där siffran, 65 kg. Känner mig verkligen träffad. De va mitt mål också, och när jag uppnått det hittar man ett nytt. Jag lärde mig att oavsett mina krav jag har och när dom uppnås kommer jag alltid att hitta nya som är ännu mer extrema. Jag har ännu inte ”gjort slut” med mitt mat och träningshetsande men det är på verkligen god väg. Och jag har lärt mig att bryta dom dåliga mönstrena och tankarna. Tack för att du tar upp detta livsviktiga ämne! De behövs verkligen, vi är många! Kram!

  Tea 2017-01-27 09:42:13 http://Jagteaafugglas.devote.se
  Svara
  • Svar på Teas kommentar.

   Åh Tea, vad glad och berörd jag blir av ditt inlägg.Jag var likadan, hade jag lyckats förändra något hittade jag helt plötsligt något annat att förändra!
   Jag lovar, ska fortsätta prata om det och jag hoppas det kan hjälpa dej ännu längre pådin resa <3
   Stor kram

   fiiaan 2017-01-29 11:22:14
   Svara
 • Oj vad jag känner igen mig! Jag har också varit besatt av träning och kost och kraven på mig själv blev bara högre och högre. För mig handlade mest om att jag ville vara perfekt och ”hälsosam”, och bli så ”snygg” som jag kunde, vilket gjorde att jag brydde mig mer om mina magrutor än om sambon och alla runt omkring mig. Tränade 7-9 ggr i veckan, jobbade heltid och var stressad om jag inte hade mer än 15 färdiga matlådor i frysen. Eller jag var allmänt stressad hela tiden, fast det märkte jag inte då. Strävade efter att känna mig ”duktig” och bedömde om dagen varit bra eller dålig beroende på vad jag ätit och tränat.

  Till slut vaknade jag en dag och mådde så dåligt, men jag kunde inte förstå varför..

  Nu har det snart gått ett år sedan den dagen och jag har gått en liten tid i kbt och tänkt mycket på vem jag var innan min hets och hur jag vill vara som person och jobbar mycket med mig själv och mår mycket mycket bättre. Men det är lite svajigt ibland och jag får någon gång ibland ett bakslag. När jag varit FÖR onyttig och behovet av att räkna ut kalorier finns där eller att jag ska kompensera med att äta lite mindre nästa dag osv.

  Jag har också haft svårt att börja träna igen.. har knappt tränat senaste halvåret då jag blivit stressad av bara tanken och just för att jag pressat mig själv så hårt på träningen och tänkt elaka tankar om mig själv. Har du något tips för hur du gjorde att börja träna igen? Jag är lite rädd att falla tillbaka, samtidigt som jag inte vill strunta i att träna helt.

  Skönt att du delat med dig och superbra att du mår bra! 🙂

  Elin 2017-01-26 10:43:59 http://sommarelis.devote.se
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Fina fina du vad detta berör mej då jag vet exakt vad du går igenom!!
   Modigt av dig att våga söka hjälp! verkligen!
   Jag tränade knappt å hela förra året då jag mådde så dåligt psykiskt efter uppbrottet med mitt ex. Tanken på gymmet gav mej ångest och många dagar skippade jag det och försökte fokusera på att få i mig mat och bra med sömn om nätterna.
   Idag har jag börjat träna och har saknat det. Kunde träna 7 dagar i veckan innan, det kan jag inte nu. Har satt som mål att gymma 3 ggr i veckan. Ett mål, det vill säga inget krav! Jag försöker träna tre gånger i veckan, förra veckan blev det bara två, denna veckan blir det tre, nästa kanske det blir fyra? vem vet. Försök att inte vara så hård mot dig själv, ger gymmet dig ångest vissa dagar, ta en promenad eller en härlig cykeltur och andas! Våga dock utamana ångesten och kom ihåg att det är du som bestämmer och styr i din, kropp, inte ätstörningen!
   Stor kram!

   fiiaan 2017-01-26 11:45:45
   Svara
 • Jag sitter här på tunnelbanan med tårar i ögonvrån. Vi är många som varit där. Det är många som är där. Och det Di gör Fia, delar med dig av din historia. Och att Ni driver Iamproude är så jädrans viktigt.
  Du är fantastisk. Tack.

  Katrine 2017-01-26 06:20:43 http://halsoatiin.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Katrines kommentar.

   Fina fina Katrine! Tack snälla! Ja tyvärr berör det många och det är skrämmande hur många faktiskt. Tack för din fina kommentar. Stor kram

   fiiaan 2017-01-26 07:29:28
   Svara
 • Amen! Det stärker så mycket att läsa att man inte är ensam om sin strävan efter den där perfekta vikten. Hur kom man ens på att 65,60 eller 70kg var den där perfekta vikten? Varför inte 5kg mer, eller 10? Vad mår kroppen bra av. Vad mår jag bra av – det är ju faktiskt det viktiga! Och så ofta man måste påminna sig om det! Älskar din ärlighet! Håller helt med!

  Julia 2017-01-25 22:21:33 http://daysbyju.com
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: [email protected] kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindande Spell.
   6) Breakup Spells
   7) Bannlys en tidigare älskare
   8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
   genom [email protected]

   THERESA WILLIAMS 2017-03-25 20:15:18
   Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Tack snälla du! Exakt! Att msn ska driva sig själv förbi välmående till något helt fruktansvärt bara pga en siffra är såå konstigt. Tack fina du! Stor kram

   fiiaan 2017-01-26 07:30:39
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!