Kliv upp, ta en titt i spegeln och nämn MINST 5 egenskaper med dej själv som du är nöjd med.

Lördags morgon,

En morgon som borde varit helt fantastisk, alla gånger men som tyvärr, i allt för många år har förknippats med ångest för mig. Ångest över mat, ångest över utebliven träning, ångest över min vikt och ett komplett missnöje över min kropp. Varför lördagen blivit utsatt vet jag inte, förmodligen för att fredagen, även kallad mysets dag, ofta såg annorlunda ut rent rutinmässigt.

Som tur väl var är det inte så längre. Lördagarna är idag fantastiska, oavsett om jag är ledig eller jobbar. Och det är exakt så helgen borde se ut, för alltid. Helgerna är heliga, lediga och det är dags för återhämtning och för att spendera tid med det man tycker om. Att göra saker som lyfter en och inte sänker en helt enkelt. Det finns redan tillräckligt med saker i livet som gör oss ledsna och frustrerade, bör vi verkligen sätta krokben för oss själva och ge oss ännu mer problem när vi bara kan ge oss själva verktygen till att må bra?

DSC_1163 omgjorg

Idag ( om du läser detta direkt när du vaknar) eller imon, vill jag att du vaknar upp och ligger kvar en stund. Njut av att bara vara. Är ångesten där? Okej, slut ögonen igen. Ta några djupa andetag och inse att det bara är en känsla. Du har inte gjort något fel, du är inte fel! Öppna ögonen och sträck på varenda liten kroppsdel. Känn hur tårna vaknar till liv, hur benen pirrar till av den nyvakna känslan och hur du sträcker ut varenda muskel i hela kroppen. Ligg kvar en stund, andas och bara njut av att vara du. Ångesten kan fortfarande var där MEN du styr den, du bestämmer att inte agera på den. Det är bara en känsla, ingen sanning!

Kliv upp, ta en titt i spegeln och nämn MINST 5 egenskaper med dej själv som du är nöjd med. Ös på om du kommer på fler. Så, vilka valde du? 🙂 Tassa ut till köket, sätt igång kaffebryggaren och fundera ut vad DU vill käka till frukost. Det är lördag och du får välja fritt av ALLT du kan tänka dig… Vad är du mest sugen på? Kryp ner i sängen med din kopp kaffe och njut av att bara vara. Har du kanske planer för dagen? Eller ligger du och planerar vad ni ska göra. Rabbla de egenskaper du nyss sa till dig själv i spegeln, de är sanning! 

De finaste du kan bära är ditt självförtroende fina du, så var inte rädd att ge dig själv komplimanger. Du är fantastisk, det vet alla andra, du förtjänar att veta om det också!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hur såg en dag ut när du var som mest inne i äs jämfört med idag?

  Sofia 2017-02-05 05:09:56
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Vilken bra fråga!! Ja du, dagarna började alltid med träning! Det gick inte att ändra på! Oftast vägde jag mig innan också. Därefter strikta matlådor och ifyllning av kaloriintaget i appen lifesum, åt på exakta tider, umgicks inte med så mycket människor och stod konstant vid spegeln och speglade mig.
   Umgicks jah med kompisar tränade vi oftast ihop. Kvällarna var ångestfyllda. Oftast för att jag tyckte attmin spgelbild ändrats sen dagen innan, eller att jag inte gått ner så mycket som jag hoppats på. När jag somnade tänkte jag alltid på hur träningen skulle vara imon och hur jag skulle äta medmera…Stor kram

   fiiaan 2017-02-06 08:14:01
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!