Vänta inte på kärlek från andra, våga ge den till dig själv.

En @IAMPROUD.se-story!

Jag tycker din kropp är sååå snygg Fia. Dina former och hela dess utseende. När jag sitter och berömmer din kropp inser jag att min egen faktiskt påminner mycket om din, men jag kan inte alls ge mig själv komplimanger eller beröm för det. Hur kan det vara så svårt?

collage

Hjäääälp vad jag önskar att jag kunde svaret på den frågan, jag har nämligen ingen aning! Jag har själv varit likadan. Scrollat på instagram och hittat inspirerande konton med tjejer med helt fantastiska former och kroppar som jag öser beröm över, när jag själv inser att jag ser själv har en liknande kropp tar det stopp. Precis som att det inte är värt att berömma sin egen kropp, precis som att man inte förtjänat det?

Nå, det där är ju inte sant, inte för fem öre. Vi borde absolut inte sluta berömma varandra för vårt utseende samt våra handlingar MEN fokuset för oss borde vara att lyfta oss själva så högt genom komplimanger och beröm att vi inte känner ett konstant behov av det från andra. Älskar vi oss själva känner vi inte samma behov av att bli älskade av andra. Missförstå mig rätt nu, självklart behöver vi kärlek från vänner, familj, pojkvänner/flickvänner. Det jag menar är att dem inte ska ta oss från minus till plus. Utan helt enkelt bara förstärka det självförtroende vi redan har! Vänta inte på kärlek från andra, våga ge den till dig själv. Idag, imorgon och för alltid!

Fias älska-sig-själv- tips!

 1. Möt dig själv! Ställ dig framför spegeln, varje morgon och kväll, med start från och med nu. Kritiska tankar och elaka ord är HELT förbjudet från och med nu. Det är dags att berömma dej själv för den fantastiska människa du är vännen! Börja med 3 positiva egenskaper hos dig själv och berätta dem för diin spegelbild om och om och om igen! Skriv ner dem på en lapp och ha den ALLTID med dig. Fyll på med flera saker du kommer på och utför detta fram tills du förstår att det är sanning! Varför inte ha det som rutin för allitd? Likaväl som borsta tänderna är nödvändigt är detta MINST lika nödvändigt!
 2. Skippa vågen! Japp, en återkommande punkt i mina tips men jag tänker nöta in det tills ni förstår hur oviktig vikten faktiskt är! Du behöver inte veta vad du väger för att vara lycklig, då siffran på vågen inte innebär lycka. Våga sluta använda den och våga förstå att ditt värde inte sitter i den jäkla siffran på displayen!
 3. Prioritera dig själv! Det är så enkelt att göra saker som andra vill och att alltid sätta sig själv i andra hand. Slut med det. Du och ditt välmående är det vitkigaste. Prioritera dig själv i alla lägen och gör aldrig saker som inte du tycker känns rätt.

4. Vem är du? Ta reda på vad DU tycker är roligt, vad du gillar att göra, vilka kläder du tycker ät snygga, utan någrs intryck från omvärlden.

5. Rensa bland triggers! Våga avfölja på olika sociala medier. Kanske du har personer i dina flöden som triggar dina beteende? Följ likasinnande människor, som står för samma saker som du gör, med liknande drömmar och visioner livet. Det kommer endast att påverka dej positivt. Jag lovar<3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!