Du är för snygg för att förespråka kroppspositivitet!

En @IAMPROUD.se – story!

Många har uppfattningen av att man måste se ut på ett visst sätt och ha en viss kroppsform för att kunna förespråka kroppspositivitet. ”Inte så konstigt att du trivs i din kropp, du är ju skitsnygg” eller ”Hade jag haft dina former hade jag också varit nöjd, så det är ju lätt för dej att säga”.

Till er som skriver dessa saker, till er som seriöst tror att man endast är missnöjd med sin kropp om man ser ut på ett visst sätt, så fel ni har. Sanningen är den att jag har vantrivts och hatat min kropp, även om den sett ut som det ni anser som perfekt. Den har aldrig varit perfekt i mina ögon förens nu. Och det är inte pga av mina breda höfter, min midja och min rumpa, det är för att jag valt att acceptera att detta är jag. Och kroppsformen har INGET med det att göra idag!

IMG_20170212_155950

Kroppspositivitet handlar inte om att ha en viss fettprocent på kroppen, att väga en specifik siffra på vågen. I ett kroppspositivit liv finns inga regler om hur många gånger i veckan man ska träna eller hur många kalorier det är okej att äta. Kroppspositivitet handlar inte om svält och det handlar inte om överätning. Det handlar inte om fettaktivism eller quotes som ”strong is the new skinny”. Det handlar inte heller om att man måste se ut på ett visst sätt för att få förespråka kroppspositivitet. Det handlar om att acceptera sin kropp för allt den är, trivas och älska den samt att ta hand om den på bästa sätt för att den ska må bra. Allt med balans helt enkelt. Vi mår bra av motion och bra mat, men vi mår också bra av att kunna käka godis en fredagskväll och kanske skippa grönsakerna någon gång ibland.

Oavsett kroppsform och bakgrund har alla rätt att leva ett kroppspositivt liv. Och man kan välja själv. Det har inte varit enklare för mig än för någon annan och min kroppsform har inget att göra med att jag idag älskar min kropp.

Du behöver inte uppnå en specifik siffra på vågen, träna ett visst antal gånger i veckan, ha en viss fettprocent på kroppen eller en viss form på dina höfter. Du behöver vara dig själv, det är allt som krävs!

IAMPROUDS 5 bästa tips till ett kroppspositivt 2017

1. Skippa vågen!
– Kan vara det svåraste men tror den absolut viktigaste punkten. Vikten är inte viktig!!!
2. Välmående är så mycket mer än bara mat och träning.
– Fokusera på allt som är viktigt i livet. Det ska finnas plats för vänner, familj, resor och annat. Lägg inte för stor fokus på träning och mat. Livet består av så mycket mer.
3. Se din kropp för vad den är, inte för vad den inte är.
– Vi är duktiga på att klanka ner på oss själva och alldeles för dåliga för att ge oss cred för hur grymma vi faktiskt är. Se alla dina positiva egenskaper och berätta dem för dig själv. Du är grym!
4. Omringa dig själv av positiva människor.
– Umgås med männsikor som får dej att må bra. Bort med energitjuvar och annat som tar din tid nu.Det är dags att få tillbaka lika mycket som du ger!
5. Välj kläder DU trivs i.
– Varför försöka kränga på sig en storlek för liten i jeans när du kan dra på ett par sjukt snygga brallor i en storlek som faktiskt passar? Storleken är trams och vi borde inte bry oss om den alls. Använd kläder du trivs i, kläder som får dej att känna dej alldeles fabulous.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!