”Jag tränar kravlöst utan några mål eller tvång, jag gör det för mig och för min kropp.”

I samarbete med shopcorn.

Jag fick en fråga för inte så länge sedan som löd: ”Hur äter du nu när du inte tränar?” som jag kände att jag ville ta upp här. Ni som följt mig länge har säkert märkt av skillnaden både här och på instagram, hur jag för några år sedan bara postade träningsbilder, träningstips och hälsosamma varianter av mat och matlådor, till ett mer kroppspositivt konto där jag försöker fokusera på allt som gör mig gott i livet. Felet jag gjorde förr var att träna för att förändra min kropp. Började jag träna va det för att gå ner i vikt, annars fanns det ingen mening med det ju? Idag tränar jag för att leva länge och har funnit träningsglädje i det jag gör. Jag tränar kravlöst utan några mål eller tvång, jag gör det för mig och för min kropp.

collage

I samarbete med shopcorn. Dessa fantastiska tights hittar ni här, och toppen här. HUR UNDERBART är det inte med brallor som går att dra upp hela vägen till midjan btw! Guds gåva till de kurviga är dessa tightsen vill jag lova!!

DSC_0243

För exakt ett år sedan var jag frisk från mina ätstörningar, jag levde ett kroppspositivt liv och tränade cirka 6 dagar i veckan och ÄLSKADE det. Skillnaden från när jag var ätstörd var att jag inte längre hade ett tvångsaktig förhållande till träningen, jag gjorde det för att jag och min kropp mådde så jävla bra av det.

När P sen gjorde slut kom jag ur balans, jag tränade inte på ett halvår, åt väldigt oregelbundet om jag ens åt, sov knappt och kom ur mina underbara rutiner helt och hållet. Detta gjorde jag inte för att jag vill av någon anledning, jag orkade helt enkelt inte mentalt. Jag tränade lite från och till hela hösten förra året men i vintras bestämde jag mig för att försöka komma tillbaka till mina gamla rutiner, inte med 6 dagar i veckan till att börja med även om det är målet, utan med 3 gånger i veckan som en mjukstart. Inte för att jag på något sätt känner att jag måste, för att jag vill gå ner i vikt eller på något sätt förändra min kropp, utan för att jag älskar det! Jag älskar att träna och jag älskar hur det får min kropp att må.

Träning är viktigt hörrni och för mig handlar kroppspositivitet om att ta hand om sin kropp inifrån och ut. Att äta bra mat, att röra på sig, att fokusera på ALLT som får en att må bra och att leva det liv man faktiskt vill leva. Att älska sin kropp för vad den ÄR och att ha förståelse för att du inte måste förändra något. DU DUGER!

Det finns inga regler om VAD eller HUR man ska träna eller äta. Någon mår bra av att träna 7 dagar i veckan och andra mår bra av tre gånger i veckan. Vissa mår bra av strikta kostscheman medans jag ALDRIG någonsin skulle kunna gå på ett kostschema och räkna kalorier. Det är när psyket börjar ta stryk som det inte längre är hälsosamt hörrni. Men något vi alla har gemensamt är att kroppen behöver träningsglädje! Hur du väljer att träna spelar ingen roll, gör det DU mår bra av och det DU känner träningsglädje av! Gymmet, simning, dans, promenader, tennis, ridning, löpning med mera. YOU NAME IT! Hitta din träningsglädje men glöm inte, livet är NU och där ska finnas plats för mer än BARA träning och matfokus, livet väntar inte så hitta din balans och vad som passar dig!

DSC_0270 DSC_0452

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!