Recept: Blåbärscrunch

collage

DSC_0203

I samarbete med Nicks.

Blåbärscrunch

Kaksmulor

1 dl sukrin gold

3 dl mjöl

140 g smör

Blåbärssås

200 g blåbär

1/2 dl sukrin

Gör såhär:

Kaksmulor

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samtliga ingredienser till en kakdeg och häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Låt kaksmeten sedan gräddas i ugnen i 16 minuter så att den får en fin gyllenbrun färg. Ta sedan ut plåten och låt kakorna svalna.

Blåbärssås

Tina upp blåbären i micron och mixa sedan blåbären och sukrinet i en mixer/stavmixer till en slät sås och förvara sedan i kylen.

När kaksmulorna svalnat, krossa dom i valfri storlek och smula sedan över på vanilj yoghurtkvarg, toppa tillsist med blåbärssåsen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!