”Du sa ju att du mådde bra”

En @IAMPROUD.se – story!

Ja, jag lyckades nog manipulera alla i min närhet, inklusive mig själv. Jag trodde jag mådde bra, och det gjorde jag till en början. Jag trivdes med min nya livsstil, jag och min kropp mådde bra att motionen jag börjat med. Jag blev gladare och trivdes till en början mer och mer med mig själv. Men någonstans hände något. Allt jag vill var ju att må bra, det slutade med att jag mådde sämre än jag någonsin tidigare gjort.

blogger-image-741395530

2014- När jag var som sjukast och som mest besatt av allt jag stoppade i mig och allt jag åt!

blogger-image-808404564

Då shakes och riskakor var standard och antal förbrända kalorier skulle överskrida 900 kcal varje dag!

”Du sa ju att du mådde bra”- säger mamma under tiden vi tar vår morgonpromenad med hundarna i söndags.

Vi hade halkat in på förr, hur mycket jag tränade och hur maniskt besatt jag faktiskt var av allt jag åt och hur tvunget det var att hålla ett visst tempo under tiden vi promenerade med hundarna på den tiden. Jag traskade på som bara den för att förbränna så mycket kalorier som möjligt.

Och ja, jag intalade mig själv och jag manipulerade min omgivning att jag mådde bra. Att det var precis såhär jag ville leva. och jag lyckades lura mig själv och min familj, tills den dagen jag själv inte orkade hålla uppe den där fasaden längre. Tills den dagen jag insåg att livet måste ha mer att ge än det jag just nu utsätter mig själv.

Det gick fel någonstans där vi de där 65 kilona. Jag hade under hela min viktresa varit så fokuserad på att 65 kilo skulle innebära lycka. När jag väl såg de där siffrorna skymtas på vågen skulle jag vara nöjd! Verkligheten såg ju annorlunda ut och det blev en sån chock för mig när jag insåg att det jag strävat efter i så många månader inte tog mig dit jag skulle. Så jag pressade mig själv hårdare… och hårdare och hårdare! Och tillslut innebär inte längre träningen välmående, tillslut åt jag 600 kalorier om dagen och mådde sämre än någonsin. Allt för en siffra på vågen och för att min hjärna inte hängde med. Jag skulle varit nöjd över att jag lyckats ändra min livsstil. Jag hade gått från en person som hatade att träna och älskade att äta ohälsosamt, till en person som till en början älskade att röra på sig och fick in bra rutiner när det kom till mat och motion. Där skulle det varit stopp! Där skull mitt fokus legat, hela tiden. Inte på någon jävla våg och inte på några jädrans siffror, på välmåendet!

Min omgivning märkte det kanske, att jag hade ett osunt förhållande till både mat och träning men jag sa ju att jag mådde bra. Ja, då är det väl så. Och så länge man tränar och äter hälsosam mat mår man ju bra? NEEEEEJ! Det är när det sätter sig på huvudet, när man blir besatt och inte längre kan fokusera på annat som det är farligt. Då spelar utseendet inte längre någon roll, då har man det i skallen konstant.

Sträva inte efter en siffra på vågen fina du, du är värd mer än så. Du är värd välmående! Våga må bra och tillåt dig själv att göra det! Det är du värd!

DSC_0452

collage

2017- Idag, där jag lägger fokus på LIVET! Ett liv där jag tränar och äter bra mat, utan att fokusera på det alls! Där det finns plats för allt, inte bara gymmet och matlådefix i tankarna!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!