Hur blev du viktstabil efter all bantning?

Det gör mig väldigt glad när jag läser vad ni vill att jag ska skriva mer om, eller ja glad är kanske fel ord då ni önskar att jag skriver mer om ätstörningar och kroppsideal många utav er, och det är ju såklart inte kul… Men samtidigt är det ju det jag älskar att skriva om just för att jag vet hur otroligt viktigt det är. Plus att jag tror att jag själv hade behövt läsa mer om det där och då när jag var som sjukast.

Jag fick en fråga i kommentarsfältet härom veckan som kände viktig att ta upp, hur jag blev viktstabil efter all bantning jag utsatt min kropp för. Och ja, det är en sjukt bra fråga som jag förmodligen inte har något konkret svar på men jag ska verkligen försöka bena ner det <3

kroppskollage

Jag har pendlat i vikt så länge jag kan minnas. Enda sen jag kom in i mitt kropps-förändrings-tänk runt 12 års ålder har jag varit som en JOJO rent viktmässigt och det blev väl egentligen inte stabilt förens när jag blev frisk förra året.

Något som är otroligt viktig att komma ihåg är att VI PENDLAR I VIKT. ALLA pendlar i vikt och det är omöjligt att hålla en exakt vikt hela tiden. Det har med vätska att göra, om vi tjejer har mens eller inte mens, hur vi mår psykiskt, är vi stressade, är vi glada, är vi ledsna. Det är helt normalt att pendla i vikt, så att ni vet.

Jag varken väger ju eller mäter mig så på så vis har jag dålig koll på exakt hur viktstabil jag är (tack gode gud för det kan jag känna för jag kunde faktiskt inte bry mig mindre). Dock är det ju viktigt att hitta balansen, och när man väl har hittat den så tror jag att kroppen kommer stabilisera sig per automatik. Jag tror att det finns en anledning att man ibland kanske har svårt att tappa några kilo (om man nu vill det) just av en anledningen att kroppen förmodligen trivs!

collage asien omgjort

Filippinerna 2015 och Bali 2016

Jag tror jag blev viktstabil just för att jag hittade min balans. Jag började äta den mängd mat som min kropp behövde för att fungera. Jag slutade svälta mig själv och jag hittade rutiner när det kommer till träningen. Självklart gick jag upp i vikt när jag började äta igen, har inte koll på hur mycket men har säkert lagt på mig 10 kg sen jag var som sjukast. Det beror inte på att jag slarvat eller för att jag ätit ohälsosamt. Det beror helt enkelt på att kroppen hittade tillbaka till sin trivselform, där den mår bra och fungerar som bäst.

Någonstans tror jag att det är viktigt att koppla bort vågen och försöka lära sig att lyssna på kroppen. Vad säger den? Hur mår den? Jag mår exempelvis aldrig bra om jag ätit för mycket ”onyttigt” under en längre period. Har jag haft en helg fullproppad med pizza och godis känner jag ofta i kroppen att jag har gjort det. Även om jag njutit och det självklart har varit värt det, så kan jag känna att det märks. Jag behöver liksom ingen våg längre för att på något sätt kontrollera detta, jag känner min kropp så väl att jag vet vad jag mår bra av.

Jag tror att det kan ta ett tag dock. För kroppen att stabiliseras. Har man länge svält sig själv tar kroppen åt sig ALLT när man väl käkar igen. Ge det lite tid och lyssna på vad din kropp mår bra av, både när det kommer till mat och när det kommer till träning. Skippa vågen är mitt tips även här och testa dig fram. Och kom ihåg, pressa inte kroppen för hårt. Va snäll mot dig själv och ta det lugnt. Balansen kommer när ni har lärt känna varandra, och då kommer även vikten att stabiliseras.

Relaterade inlägg:

Vägen till bättre självkänsla!

Har du en ätstörning?

Du är för snygg för att förespråka kroppspositivitet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jag blir glad av att läsa dina inlägg, älskar ditt sätt att skriva! Även om jag inte kan relatera till kroppsångesten då jag (tack Gud) aldrig haft problem med det. För det verkar vara hemskt att ha, egentligen så sorligt att man lägger fokus på något så ”onödigt” som hur mkt man väger. När det ändå finns annat i livet, som kanske plågar än. Varför skapa ett problem som egentligen inte finns. Alla kvinnor med bra självkänsla & självförtroende har en mkt mkt vacker kropp! Jag har alltid ätit det jag känt för och aldrig haft ångest över vikt/ neruppgång. Precis som du säger, det är OKEj & helt normalt att ibland pendla. Men tyvärr känner jag sjukt mång som är där du VARiT! Ja varit, för du är grym nu som hittar den balansen. Den är underbar! Har tipsat många om dig. För som sagt det du skriver är SÅ viktigt! Jag ser hur unga tjejer och även många äldre blir påverkade av all media, reklam & och dessa jävla redigerade modeller ???????? Jag önskar verkligen att alla kvinnor som är på sociala medior var lika äkta som du. Det är det världen behöver. Det är det framtida flickor behöver. Inte en massa jävla redigerade kroppar, som får dem tro att det är idealet. Som får dem att tro att det finns på riktigt. Alla kroppar är unika, och så viktigt det är att hitta balans i sin egen och vara nöjd med den, precis som den är!
  PS. Du är så jävla bra, Fia! Och ännu bättre att du vet det själv också! (Sorry för en lång kommentar, hehe)

  D. 2017-04-19 07:48:07
  Svara
  • Svar på D.s kommentar.

   Tårarna rinner ner för mina kinder av din fantastiska kommentar! Tack sötaste du för den. <3

   fiiaan 2017-04-19 15:05:50
   Svara
 • Tack för svaret! ❤️Önskar min kropp kunde fatta det också ????????????

  Sofie 2017-04-17 11:47:26
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Skrev inte massa frågetecken efter men 2 smileys haha 🙂

   Sofie 2017-04-17 11:50:17
   Svara
   • Svar på Sofies kommentar.

    Haha jag vet, blir alltid så!! Stor tack själv 🙂 Det kommer snart, som sagt, ge det lite lite tid! Det tar tid för kroppen att stabilisera sig med tanke på vad den.blivit utsatt för!-

    fiiaan 2017-04-17 18:31:51
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!