”Budskapet att alla ska älska sig själva oavsett storlek går tyvärr helt förlorat i en bild med 4 smala, snygga tjejer”

En @IAMPROUD.se – story.

”Budskapet att alla ska älska sig själva oavsett storlek går tyvärr helt förlorat i en bild med 4 smala, snygga tjejer.”

Jag  vet inte riktigt vart jag ska börja, heller inte riktigt vart den här texten kommer sluta. Ännu en text där fingrarna bara sköter sitt och så får det helt enkelt sluta där det slutar. Vad säger man ens? När det man jobbar hårt för kritiseras på grund utav ens eget utseende. Att min kroppsform är för ”perfekt” för att få yttra sig kring ämnet kroppspositivitet. När ett bra budskap, enligt mig och förhoppningsvis enligt er också, helt plötsligt blir till något dåligt. Allt jag vill är ju att berätta för er att ni endast behöver se ut som er själva och ingen annan, jag vill att ni ska förstå att ni duger,  att ni räcker till och att er kropp inte på något sätt behöver förändras för att passa in i dagens samhälle. Helt plötsligt ska min behöva göra det? Enligt vissa är jag både för ”smal” och för ”snygg”.

IMG_9028 mindre

Ni är sååå många som inspireras av mig och all kärlek sänder jag till er här! Jag älskar er! Jag vet att jag aldrig någonsin kommer kunna pleasa ALLA men det är sjukt frustrerande och SÅÅÅÅ JÄVLA TRÅKIGT att kommentarer som de ovan och liknande fortfarande trillar in på mina bilder på instagram. När allt jag vill är att förespråka att DU, NI ska känna er bekväma i era kroppar inför kommande bikinisäsong, för resten utav era liv. Istället blir slutsatsen för några stycken att det återigen är lätt för mig att säga, jag som är ”smal” och ”snygg”. Det hör väl för helvete inte hit? Ni som följt mej ett tag kan min destruktiva bakgrund, ni kan mitt tidigare destruktiva förhållande till min kropp. Jajemän, jag, med DENNA kroppen, har legat på skolans toalett och spytt upp min lunch, jag har vaknat mitt i natten för att testa mina jeans i ren panik, tänk om de inte skulle passa när jag vaknar på morgonen? Jag har gråtit mig till sömns pga känslan att inte passa in, att inte vara tillräcklig, att inte duga. Pga mitt utseende, pga av min kropp!

Återigen, det handlar inte om hur man ser ut, det handlar inte om kroppens utseende, det handlar om hur VI väljer att se på oss själva, som individer men också hur vi väljer att se på  våra kroppar. Jag ska inte behöva gå upp eller ner i vikt, jag ska inte behöva se annorlunda ut på något sätt för att jobba med det jag idag jobbar med. Jag vill inspirera er till att våga vara stolta över era kroppar och faktiskt älska den, det ska jag också kunna göra, oavsett hur jag ser ut!

Det är dags att sluta döma och istället börja hylla kan jag känna! Ingen ska någonsin behöva känna sig otillräcklig längre, inte jag med min kropp, inte heller du med din! Vi duger, thats it! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Fia, du är QUEEN! Okey!? Låt ingen annan få dig att tro något annat! Det du gör, välmåendepodden och Iamproud har gett mitt liv och min tillfrisknad en skjuts i rätt riktning som jag aldrig vågat drömma om! Det var inte förrän jag hittade dig/er som jag på riktigt börjat kunna acceptera mig själv för vad jag är nu. Tack vare er har min livskvalité ökat! Tack vare er har jag en helt annan glädje i livet! Tack vare er värderar jag nu annat, det viktiga i livet! All kärlek till dig! Keep it up! Kram

  Jassa 2017-05-04 12:26:50
  Svara
  • Svar på Jassas kommentar.

   Detta var PRECIS vaD jag behövde läsa! WOW! Tack för att du låter mig inspirera dej finaste du! Stor kram <3

   fiiaan 2017-05-05 07:34:30
   Svara
 • Håller helt med, det kunde vara vilken form eller färg som helst på er fyra på bilden men det ska inte spela någon roll. Handlar om att älska sig själv inifrån och ut och inte tvätom. Fortsätt sprid din positiva energi! Du är grym! Kram (sofiahager på Instagram)

  Sofia 2017-05-04 10:01:45 http://sofiahager.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Underbart att läsa din kommentar fina du och att du har förstått precis det vi vill förmedla! Stor kram till dej! <3

   fiiaan 2017-05-04 10:19:17
   Svara
 • Fast jag håller faktiskt med den som skrev kommentaren lite. Här står ett gäng ”normalbyggda/smala”. Ni alla passar ju in i en typisk Kappahl reklam nuförtiden. Där de inkluderar alla sizes. Det finns tusentals därute som har liknande bakgrund som dig, ingen har ett problemfritt liv- ut och föreläs i skolor! Du drar upp jeansen titt som tätt, och det är fan tur att du inte hade värre äs-problematik än så. Att du inte låg och kämpade för döden. Med vänlig hälsning, en som kämpar med anorexi

  Anonym 2017-05-03 20:54:17
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Jag blir otroligt ledsenatt läsa att du lider av anorexi, så många styrkekramar till dig. Jag är evigt tacksam att jag lyckades stoppa det innan jag låg inför döden men det innebär inte att jag inte ska kunna förespråka det jag gör. Det jag vill förmedla är helt enkelt att ALLA, oavsett kroppsform, ska våga trivas med sin kropp och att det inte alls är lättare sagt än gjort för någon. Även om jag inte legat inför döden så har jag också hatat mig själv och min kropp, trots det utseende som MÅNGA kallar perfekt! Jag som har levt med mig sjölv alltid har inte sett nig sjölv som perfekt, inte heller som duglig, inte heller tillräcklig. Det är det enda jag vill ha sagt med denna text helt enkelt. Att OAVSETT hur man ser ut är man värd att älska sig själv. Det har inget med att göra vilken kroppsform vi har, vår hudfärg eller hårfärg, det är inte relevant!

   fiiaan 2017-05-03 21:58:33
   Svara
 • Vi är awesome! Allesammans! Heja dig ♡

  Sofia 2017-05-03 18:13:10
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!