Hur blir man självsäker i sin kropp!?

Godingar, ett ämne som aldrig blir uttjatat som som ni dessvärre verkar uppskatta att jag skriver om. Jag kommer tjata om detta till varenda en av er förstår hur fantastiska ni är, okej?

Jag har fått lite frågor den senaste tiden, både på blogg och på instagram, angående vad och hur jag har gjort för att vara så självsäker i min kropp samt hur jag orkar hålla den självsäkra inställningen uppe.

Jag har samlat mina bästa tips till er i Fia-tipsar längst ner för att det ska bli lite enklare för er att läsa. 🙂

De flesta utav er vet min historia vid detta laget och att det inte alltid har varit såhär för mig. Jag har själv levt ett otroligt destruktivt liv där alla min tankar kretsade kring vikt, storlek och mat. Det var min vardag i tolv år, fram tills våren 2015 då jag kände att det liksom fick räcka. Jag kände att jag faktiskt inte levde. Jag levde inte fullt ut. Och det gör man inte. Livet passerar liksom oss när vi är så fast i kaloriträsket, där hela livet liksom går ut på att äta nyttigt och gå ner i vikt. Tro mig, det är INTE meningen med livet. Det är inte därför vi vistas på denna jord. För att konstant plåga oss själva, för att konstant förbjuda oss att äta det vi egentligen vill äta. Ja ni hör ju…

Jag sökte ju hjälp för det här, för att komma vidare och lära mig att främst acceptera mig själv för den jag är. Man kan försöka förändra sig själv till vansinne, jag tror dock aldrig det kommer att vara lösningen på att finna sitt genuina jag och finna den där självkärleken som många av er söker.

Ni måste förstå att detta inte är något som kommer ske över en natt. Det sjukaste är att det ska vara så svårt för oss att tycka om oss själva och trivas med oss själva. Det borde ju vara en jävla självklarhet. Dessvärre är det inte det idag.

Hur ska ni då börja? Jag har satt ihop mina riktlinjer för hur ni kan börja och vad som har funkat för mig.

IMG_20170523_204615_744

 1. Frågeställning! Hur vill JAG leva mitt liv? Punkta upp allt du kommer på i huvudet när det kommer till din livsstil. Vad vill du göra? Hur vill du må? Detta ska inte ha något med ditt utseende att göra utan endast hur du vill att ditt liv ska forma sig i framtiden samt hur du vill känna dig när du vaknar upp varje morgon. Så, påbörja listan innan du gör över till nästa punk! 🙂
 2. Acceptera! Här kommer nog den lite svårare delen. Punkta upp hur ens drömliv ser ut är väl ingen konst men detta. Här behöver du acceptera dig själv och dina egna förutsättningar för hur ditt liv ska och kan se ut! Alla har vi samma liv och livsstil. Däremot har vi ALLA samma förutsättningar till att bestämma sig för hur vi vill må och faktiskt genomföra det! Alla har kanske inte samma förutsättningar i livet, men vi alla kan bestämma oss för och styra VAD vi vill tycka om oss själva, oavsett  kroppsform!
 3. Lägg fokuset på rätt saker! Så, nu har du bestämt dig för hur du vill leva och påbörjat en acceptans (acceptansen kommer att ta tid, men du kommer få tips längre ner hur du dagligen kan jobba med den). Lägg då fokuset på det som står på din lista. Vikten och klädstorlekarna är alltså INTE relevanta längre! Nu är fokuset på hur du ska leva för att du ska må så bra som möjligt och vad du ska uppleva för att kunna känna 100 procent välbefinnande!
 4. Kasta iväg triggers! Jag har nämnt vågen tidigare och jag nämner den igen. Kasta den. Kasta allt som på något sätt kan få dig att mäta ditt eget värde i vikt och storlekar. Du behöver nämligen inte dem längre, ditt fokus ligger inte där. Vågen, måttband, loggböcker och kaloriappar, BORT!!

 

Så, dessa steg till att börja med, och att sedan jobba aktivt med dem dagligen. Jag har satt ihop en lista på saker ni kan/ska göra för att dels lägga fokuset rätt så ni kan hålla målet i sikte, men också hur ni tillslut acceptera er själva för de fantastiska människor ni faktiskt är.! <3

 1. Listor på ditt ultimata välbefinnande liv! Här ska du göra en lista på det liv du vill leva. Saker du vill göra, saker du vill uppnå med mera. Här är det heller inte fokus på utseende utan endast saker som du som personer drömmer om. Vart vill du resa? Vad vill du jobba med? Hur många gånger är rimligt för dig att träna i veckan? Ja ni vet, sånna saker. Börja med att köpa ett snyggt block eller en fin anteckningsbok, färgglada pennor och börja skriva. Det kan vara i bucketlist form, eller i mindmap form. Vad som passar dej. Listan ska du spara och återgå till när du känner tvivel. Kopiera kanske upp några också så du kan ha med dej dem på springande fot?
 2. Spegelutmaningen! Japp, en återkommande punkt men den är grym!  Ställ dig framför spegeln och nämn 5 kroppsliga och 5 icke kroppsliga positiva saker med dig. Vilka fantastiska ögon du har, hur snäll och ödmjuk du är. Va snäll mot dig själv nu, va genuin! Du är fantastisk och det ska du själv få dig att förstå! Skriv ner dessa sakerna i samma anteckningsblock och förvara på ett säkert ställe. Rabbla dessa sakerna det första du gör i spegeln när du vaknar varje morgon samt det sista du gör innan du somnar på kvällen. Allt eftersom ska du fylla på listan med fler saker, ju mer självsäker du blir. Tro mig, detta funkar!!
 3. Välj rätt på sociala medier!  Här kan du göra ett aktivt val. Statistiken säger att dagens ungdomar scrollar i sina flöden cirka 12 h per vecka. Inte konstigt vi mår dåligt med tanke på den skit som faktiskt finns där, också! Rensa bland konton du följer, bort med energitjuvar och fram med det som inspirerar dig och ditt nya, självsäkra liv! <3
 4. Låt rätt människor få vara dej nära! Lite liknande sociala medier tipset fast i IRL. Omringa dej av människor som lyfter dig, inte sänker dej. Ingen människa ska kunna ge dig ångest bara genom att existera, väck med dom i så fall. Ska du kunna acceptera dig själv för den du är, måste du var omringad av människor som gör det också, annars jobbar du i motvind!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • […] Jag skrev en lista för inte alls längesen som fick grym respons, som handlar om hurman faktiskt bli självsäker i sin kropp. Dessa tips är ju inga garantier men dem är sjuuukt bra, om jag får säga det själv. Jag tänkte ni ska fokusera på punkt nummer 1 lite extra inför imorgon, vakna upp och försöka ha detta i tankarna så mycket det bara går <3 Hela listan hittar ni här. […]

  Listor på ditt ultimata välbefinnande liv! 2017-06-21 16:40:11 http://fiiaan.se/2017/06/21/listor-pa-ditt-ultimata-valbefinnande-liv/
  Svara
 • Du skriver så bra, så fina tips! Ska börja med spegelvarianten..den tror jag stenhårt på!
  Och…vart kommer underkläderna ifrån?? 🙂

  Anna 2017-05-28 22:13:32
  Svara
 • Underbart inlägg! Jag vill gärna lägga till att det faktum att en person är trygg i sin kropp är attraktivt i sig. Inre, äkta skönhet slår alla krämer och operationer i världen.

  Ollie 2017-05-27 00:41:19 https://olliesblogg.wordpress.com/
  Svara
 • Så himla bra skrivet! Vi är många som har fastnat i det träsket och försöker ta oss ur det. Du inspirerar massor! Vill bara tillägga att just kalorier och dieter inte nödvändigtvis behöver vara en del av det sjuka beteendet och ens störda relation till mat och sin kropp. För min del handlade det aldrig om att jag bantade, men jag gick omkring med en ständig rädsla för att min kropp skulle ändras och bli större bara för att jag åt den där godisbiten som jag så gärna ville ha, konstant skuld över att jag inte var ”stark” nog att börja banta och förändra min kropp, hela tiden nedvärderande tankar om mitt utseende och mig själv. Jag har gått i terapi i många år men har aldrig räknat en kalori under de åren som jag mådde som sämst. Ätstörningar är vidriga grejer som kan se ut på så många sätt och därför är rätt svåra att upptäcka tyvärr. Fortsätt med det du gör, du är grym!<3

  Kattis 2017-05-24 22:13:58
  Svara
  • Svar på Kattiss kommentar.

   Precis. Många tror att ätstörningar endast visar sig i form av anorexi och bulimi. Mitt problem var extremt kroppsfixerad. När jag hänvisar till kalorier och dieter pratar jag endast från egna erfarenheter <3 Stor kram

   fiiaan 2017-05-26 10:38:47
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!