Vad är kroppspositivitet?

En @IAMPROUD.se – story.

Känslan att kunna kliva upp på morgonen och inte känna att ångest är det första som präglar dagens fysiska kroppsform. Att kunna vakna, ta in solljuset som kanske skiner in genom fönstret, ta in det jag hör, det jag doftar, det jag ser. Det är inte längre aktuellt hur mycket jag väger, hur jag ska äta idag för att inte gå upp i vikt. Det är heller inte det minsta viktigt att tvångsspegla mig själv längre och säga elaka saker till mig själv i spegeln. Det behövs inte, för jag gillar mig själv.

IMG_20170512_134725

Att ta hand om sin kropp inifrån och ut brukar jag säga. Det innebär motsatsen det vi flesta gör. Vi tror liksom att om vi ser ut på ett visst sätt eller förändrar vårt yttre, att det kommer generera lycka och livslång glädje över oss själva. Det funkar inte så. Därför menar jag att du måste vårda din kropp, inifrån först och jobba dig utåt.

Det handlar om hälsosam mat och träning, så länge dessa två är balanserat med ditt fysiska och psykiska välmående. Mår du piss av att träna 7 gånger i veckan rent psykiskt, då bör du inte träna 7 gånger i veckan, kanske det räcker med 3, eller 4?

Det handlar om att ge kroppen grym mat för att den ska orka låta dig leva och göra allt det du drömmer om att göra. Men det innebär inte alls att du inte kan käka godis i mellanåt, ta ett glas vin en härlig sommarkväll (eller vinterkväll, när du önskar) eller käka en kanelbulle till fikat på jobbet. Det handlar om balans. Kroppspositivitet är balans!

Din kropp mår bra av motion och hälsosam mat, men den mår inte bra när det sätter sig i skallen på dig. 3 kilo godis om dagen är kanske inte hälsosamt, men mängder med frukt, mängder med nötter, avokados och ägg är inte det heller. Allt med måtta hörrni. Det är faktiskt inte svårare än så. Det jag vill säga är helt enkelt. Ta hand om dig själv, psykiskt och fysiskt. Se till att båda dessa faktorerna lever i samspel med varandra. Det är kroppspositivitet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!