Vi kan äta maten, även om den inte anses som hälsosam!

image image

IMG_9335 collage IMG_20170523_185424-600x800 IMG_20170523_185453-600x800 collage 1 IMG_7504 1 DSC_5038

Jag sitter i skrivande stund med min godisskål från hemmakväll i knät. Den senaste veckan har inte varit någon direkt hälsoveckan skulle man inte kunna säga. Det har verkligen varit pizza, burgare och pommes i alldeles för stora mängder. Gott som tusan är det men det känns ju i kroppen. Inte det att jag inte trivs med min kropp, absolut inte. Det är snarare invändigt som det känns lite halvdant på något vis. Förstår ni hur jag menar? Man känner på något sätt i kroppen att man käkat dåligt den senaste tiden och jag kan helt ärligt längta då efter hälsosammare alternativ. Jag ska dock inte sticka under stolen med att jag älskar det, skräpmat alltså. Pizza och burgare, ärligt talat finns det något godare?

Något som jag är otroligt glad över och jag märker stor skillnaden på nu jämfört med för kanske 2 år sedan är att detta inte påverkar mig längre. Detta hade kunnat genera så otroligt mycket ångest för mig. Idag är det snarare tvärtom, jag kan njuta av dessa perioderna lika mycket som jag kan längta efter hälsosammare mat. Jag vet ju att det bara är tillfälligt. Den senaste veckan har varit fylld med sjukdom och konstant flängande. På resande fot till Summerburst i Göteborg till sjuk hemma då suget på pizza blir extremt stort till en helg i Stockholm för Summerburst där hotellfrukost och utemat snabbt blir som en vardag… Att sen komma hem, med öroninflammation och till ett kylskåp som helst inte ska fyllas på till max pga kommande solsemester är det enkelt att käka lite godis som man har i skåpet, beställa mat och rota fram rolig mat som finns längst in i frysen. Mackor är smidigt också, och såååå gott.

Och vet ni vad? Detta är helt okej. Jag vet att ni är många som kanske har ångest inför denna säsong som kommer, just sommaren. Det är semestermat, man är som jag har varit och ska vara en del nu framöver,  på resande fot och snabbmat blir ett faktum. Och det är okej. Det är som jag brukar säga, allt med måtta! Hälsosam mat och hälsosam motion är superduperviktigt, även på semestern… Men vi måste också kunna tillåta oss själv att käka sånt vi tycker om, även om det kanske inte står med i hälsosamma-maten- regelboken!

Jag har fått mycket mail den senaste tiden. Där NI, älskade ni, skriver att ni äntligen bestämt er för att lägga fruktdieter, 5:2 dieten, äggdieten, lchf-dieten, soppdieten, shakedieten med flera åt sidan och aldrig kolla åt det hållet igen. FY FAN vad grymma ni är. Och vad underbara ni är som skriver till mig och berättar detta. Jag gråter en glädjetår av stolthet varje gång ni skriver dessa sakerna till mig. det är en ära för mig att få vara en del av er inspiration. Som jag brukar säga, livet är nu. Och det är helt okej att njuta av lite skräpmat då och då, till och med i längre perioder ibland ( som i mitt fall). Jag förespråkar absolut inte att man ska trycka i sig 3 kg godis i veckan, endast leva på snabbmat och halvfabrikat. Det tror jag ni har förstått vid detta laget? Jag förespråkar att ni ska ta hand om er själva inifrån och ut, med bra mat och bra motion MEN också att kunna njuta av livets goda. En hamburgare från Max med pommes till kanske inte anses som det hälsosammaste, men rackans så gott det kan vara ibland. Och det är helt okej, allt med måtta. NJUT!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!